Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

EXISTS - Dehşet Gecesi

:: Videolar EXISTS - Dehşet Gecesi
(5.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Çektiği filmlerin afişlerinde "Blair Cadısı'nın Yönetmeninden" yerine başka bir filmin isminin yer alması şimdilik çok uzak görünüyor. En azından Exists ile bu mümkün olmayacak.

The Blair Witch Project (1999) ile hafızalara kazınan Eduardo Sánchez, Altered (2006), Seventh Moon (2008), Lovely Molly (2011) gibi çok da kötü olmayan bir filmografiye sahip olsa da  maalesef kariyerinin ilerleyen yıllarında popülaritesini devam ettiremedi. Çektiği filmlerin afişlerinde "Blair Cadısı'nın Yönetmeninden" yerine başka bir filmin isminin yer alması şimdilik çok uzak görünüyor. En azından Exists ile bu mümkün olmayacak.


Beş genç arkadaş, tatil için ıssız bir yere gitmek üzere arabayla yola çıkarlar ama gece ne olduklarını anlayamadıkları bir şeye çarparlar. Bu badireyi atlattıktan sonra ormanın içinde bulunan Matt ve Brian'ın amcası Bob'a ait olan ve uzun süredir kullanılmayan kulübeye varırlar. YouTube sevdalısı Brian, ormandaki gezintisi esnasında, bir elinde kamera, kafasında ise GoPro, ne varsa çekmektedir. İnsan gibi iki ayağı üzerinde yürüyen tüylü bir yaratığın etrafta gezindiğini fark edip bunu arkadaşlarına söylese de hiçbirisi pek umursamaz. Ta ki bu yaratık onlara saldırmaya başlayana kadar. Onun bir Kocaayak olduğunu anlarlar ama artık iş işten geçmiştir. Ormanda sıkışıp kalırlar, gidebilmek ve Kocaayak'ın gazabından kurtulabilmek için ellerinden geleni yapacaklardır.


 

Yine gençlerin toplanıp sakin ve ürkütücü bir yere eğlenmek için giderek kayıpsız geri dönemedikleri korku filmlerinden biriyle daha karşı karşıyayız. Bu sefer başlarına bela olan varlık Kocaayak ve onu kamerasına kaydedebilmek için kendini yırtan, olmazsa olmaz bir genç var. Yapılan hataları affetmeyen, sanıldığından daha zeki bir yaratık, özdeşleşilemeyecek kadar tek boyutlu karakterler, gençlerin tek tek öldüğü ve klişenin devam ettiği bir korku filmi. Ama filmin iyi tarafları da yok değil. Kısa bir süreye sahip olduğu için filmle beraber gerilim de başlıyor ve tempo düşmeden ilerliyor. Ayrıca bir mantığa bağlanan final de gayet tatmin edici. 


El kamerasıyla çekilen filmleri izledikten sonra "başım döndü, midem bulandı." diyenlere, kısaca türü sevmeyenlere hitap etmeyen Exists, düşük bütçeyle kotarılması kolay olduğundan özellikle korku-gerilim sinemasında bayağı rağbet gören bir alt tür haline gelen buluntu (found footage) filmin izinden giden ortalama bir korku filmi.


 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter