Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Sürüsüne bereket süper kahramanlar ordusu

Sürüsüne bereket süper kahramanlar ordusu
(8.3/10)
Üye: Serdar Akbıyık
Yenilmezler – The Avengers sonunda vizyona giriyor. Geçen hafta ABD’de gişe rekoru kırarak vizyon macerasına başlayan Marvel’in süper kahraman ordusu The Avengers tam bir şölen...

 

Süper kahraman filmlerini hep sevmişimdir. Hatta bilimkurguya duyduğum hayranlığın kaynağı süper kahraman filmleri diyebilirim. İzleyiciyi koltuğundan kaldırır bulutların arasına uçurur, kötülerle savaşlara sokar, yardıma muhtaç kurbanların teşekkür iniltilerini duymasını sağlar. Bu hikayeler söz konusu olduğunda ise Marvel Comics başta gelir. Stanley Lee ve Jack Kirby tarafından yayınlanan The Avengers 1963 yılında doğdu. Bugün seyredeceğimiz süper kahramanlar 1963 yılından biraz değişik bir kadro tabii. “The Avengers” ekibi aslen Demir Adam, Thor, Hulk, Ant-Man ve Wasp’ı içeriyordu. Günümüzde Kaptan America, Hawkeye ve Black Widow gibi başka karakterler de kadroda yer alıyor.

 

Kısaca konuyu geçersek, Nick Fury’nin liderliğini yaptığı SHIELD örgütü bilimsel bir deney yaparken işler ters gider. Kozmik küpün gücünü anlamak için yapılan deney sırasında başka bir evren ile ortak bir kapı açılır. Kötülerin kötüsü Loki bu kapıdan geçmiş ve içindeki düşmanlığı dünyaya yaymak için büyük bir fırsat bulmuştur. SHIELD böyle bir düşmanla karşılaşmaya hazır değildir. Nick Fury Loki ile savaşmak için yardım arar. Süper güçlü kahramanlar Fury’nin sayesinde bir araya gelirler. Black Widow, Iron Man, Hulk ve Kaptan Amerika Loki ile savaşacaktır. Loki daha önce dünyaya gelen ve iyi olmayı tercih edip önemli bir süper kahraman olan Thor için de sürprizdir. Çünkü Loki, Thor’un anlaşamadığı küçük kardeşidir. Thor bu kişisel hesaplaşma içinde yerini Avengers saflarında alır. Film bundan sonra klişe diyebileceğimiz bir öykü örgüsüyle devam eder.

 

Şöyle bir önemli yanı var Yenilmezler’in... Buradaki birçok kahramanın filmlerini seyrettik ve özel hikayelerini biliyoruz. Mesela Kaptan Amerika geçen yıl vizyona girmişti, Demir Adam kaç yıldır seri halinde sinemlara konuk oluyor. Yapımcılar bu filmlerin içine bilinçli olarak The Avengers’ın ayak seslerini duyuran öğeler yerleştirdiler. Yani bu proje yıllara yayılan bir ön çalışmanın da eseri aslında. Çok az filmde karakterlerin geçmişini izleyici bu kadar iyi bilir. Aslında bu bir yönetmen için de problem. Filmi izleyicinin karakterleri bildiği varsayımı üzerine mi kuracak, yoksa sıfırdan mı anlatacak? Yönetmen Joss Whedon bu zorluktan iyi sıyrılmış. Hem karakteri bilen izleyicileri tatmin eden bir yapım hem daha önce süper kahramanlar dünyasına dalmamış izleyiciler için iyi bir başlangıç. Ben bütün karakterlerin geçmişini bildiğim için açıkçası filmden çok haz aldım. Çünkü film öyle içi boş, sadece vurdulu kırdılı veya özel çekimlerle bezenmiş bir yapım değil. Hatta bu türe göre içinde çok fazla diyalog barındırdığını da söyleyebilirim. Marvel’in kahramanlarının bu kadar etkileyici olmasının sebebi derinliklerine kadar çalışılmış karakter hikayeleridir. Her birinin öyküsü izleyiciyi kendine hayran bırakır. Bütün bu karakterleri birleştirdiği The Avengers çizgi roman olarak çok önemliydi Marvel için filmin de farklı olması beklenemez zaten. Bakın böyle bir kadroyu hangi süper kahraman veya bilimkurgu filminde bulabilirsiniz? Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson , Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard yani yok yok.

 

Hem öyküler hem oyuncular bu kadar iyi olunca bizim de size bu filmi önermekten başka çaremiz kalmıyor...

 

Serdar Akbıyık

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter