Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

PARANORMAL ACTIVITY: THE GHOST DIMENSION - Hayalet Boyutu

:: Videolar PARANORMAL ACTIVITY: THE GHOST DIMENSION - Hayalet Boyutu
(6.0/10)
Yazar: Korcan Evin
Bana göre, paranormal olaylara ilgisi olan, iblis ve şeytan temalı filmleri seven herkesin serinin aldığı olumsuz eleştirilere veya düşük puanlarına aldanmadan izlemesi gerekiyor.

2007 yılında Oren Peli tarafından yaratılan Paranormal Activity, farklı yönetmenlerin seriye hayat vermesiyle 2015’e kadar devam etti. Doğaüstü güçler tarafından rahatsız edilen bir ailenin başına gelenleri anlatan Paranormal Activity, serinin devam filmlerinde geçmiş ve gelecekteki olayların akışına da yer vererek daha ilginç bir hale geldi. İlk filmde evli olan Katie’nin başına gelenler anlatılırken, İkinci filmde hikaye, ilk filmin öncesine giderek Katie’nin kız kardeşi Kristi’nin oğlu Hunter üzerine yoğunlaştı. Üçüncü film, yine geçmişte ve 1988 yılında geçiyordu. Bu defa Katie ile Kristi’nin çocukluğuna ve hayali arkadaşları Toby ile tanışmalarına tanık olduk. 4.filmde Katie ve Hunter’ın yaşadıkları anlatırken bu defa hikayeye yeni bir komşu kızı da dahil oluyordu. Sonrasında çekilen ve devam filmi gibi gözükmeyip arada kalmış olan PA: The Marked Ones bana göre serinin en güzel filmlerinden birisiydi. Kaliforniya’daki latin kökenli bir grup gencin başına gelenleri anlatan filmin finali de sürpriz bir şekilde seriye bağlanıyordu.


 

Aslında 6. Film olmasına rağmen 5.film olarak çıkmış olan Paranormal Activity: The Ghost Dimension ( PA: Hayalet Boyutu), yeni bir aileye odaklanıyor. Ryan (Chris Murray) ve Emily (Brit Shaw) kızları Leila ile yeni bir eve taşınırlar. Evde Ryan'ın erkek kardeşi Mike (Dan Gill) ve yakın arkadaşları Skyler (Olivia Dudley)'da geçici olarak kalmaktadır. Evdekiler taşınma sırasında ellerine geçen kasetleri izlediklerinde,1980’li yıllarda Katie ve Kristi’nin çocukluk dönemiyle karşılaşırlar. Toby’nin etkisi altında kalan iki kız kardeş kasette, gelecekte kendilerinin izlendiklerinden bahsedip bir de üstüne evdekilerin konuşmalarına cevap verince işte burada olaylar kopar ve yıllara meydan okuyan meşhur Toby’nin laneti, bu defa evin küçük kızı Leila’ya bulaşır.


İlk filmden son filme kadar süren evin belli yerlerine el kamerası yerleştirip sonradan izleme ve gerçekleri görme hikayesi, bu defa farklı bir kamerayla gerçekleşiyor. Ailenin, kasetlerin yanında buldukları değişik bir şekilde tasarlanmış olan kamera, hem doğaüstü varlıkları gösteriyor, hem de gece görüşüne geçebiliyor. Bu sayede evde ne olup bittiğini Toby’nin nasıl bir varlık olduğunu rahatça görebiliyoruz. Yönetmen Gregory Plotkin, film boyunca Toby’nin ani çıkışlarını üstünüze gelecek şekilde bir üç boyut çekim tekniğiyle gerçekleştirmiş. Bu durum tabii ki siz istemeseniz de 3D olarak izlediğinizden bayağı gerilmenize hatta bazı sahnelerde hoplamanıza neden oluyor. Bu da filmin acı gerçeği. Bilerek izliyorsak bu seriyi buna da katlanmak gerekiyor. Televizyonun karşısına oturup ekranla konuşan Leila'nın olduğu sahne Poltergeist (Kötü Ruh)'ı ve evdeki kasetten geçmişteki sırları öğrenme sahneleri ise adeta Sinister (Lanet) filmini aklımıza getiriyor. Ayrıca birçok korku filminde gördüğümüz rahip çağırıp evdeki varlığı kovma çalışmaları klişesi, serinin bu filminde yine boy gösteriyor. 3D olarak çekilmese de olurmuş diyebileceğimiz PA: TGD,in oyunculularının normal üstü bir performansları yok. Olması gerektiği gibi oynuyorlar göze batan bir durumda görmüyoruz. Senaryosunda gözle görülür bir yenilik yok, tam tersine alışılagelmiş bir hikaye var ortada. Bildiğimiz tüm korku filmi kalıplarının hepsi kullanılmış.


Paranormal Activity, görünmeyen varlıkları ele alan, sessizliğin ve ani çıkışların fazlasıyla yer aldığı bir film olduğundan izlerken gerilmek ve korkmak gayet doğal. Evdeki dekorlar ve atmosfer oldukça iyi tasarlanmış. Özellikle gece görüşü sahnelerinde Toby’nin yaramazlıklarını izlemek fazlasıyla ürkütücü. 


 

Bana göre, her ne kadar klişe barındıran bir film olsa da, paranormal olaylara ilgisi olan, iblis ve şeytan temalı filmleri seven herkesin serinin aldığı olumsuz eleştirilere veya düşük puanlarına aldanmadan izlemesi gerekiyor.Zaten diğer filmleri izlemiş olanlar Toby’nin sırlarının nasıl ortaya çıktığını kaçıracaklarını sanmıyorum. Aklımızda kalan birçok sorunun cevabını aldığımız PA: The Ghost Dimension ile sanırım seri son buluyor.. Ama yapımcılar ve yönetmenler bu kadar beğenilen bir seriye yeniden hayat verirler mi onu göreceğiz. Yalnız şu bir gerçek ki, Paranormal Activity serisi, olabileceğine sizi inandıracak nadir filmlerden birisi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

"He-Man" Filmi Geliyor!

"He-Man" Filmi Geliyor!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter