Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

EXETER (BACKMASK) - Şeytanın gecesi

:: Videolar EXETER (BACKMASK) - Şeytanın gecesi
(5.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
Özellikle izleyiciyi ters köşeye yatırmaya çalıştığı sürpriz finali ile vasat düzeyde bir korku filmi olmasına rağmen yine de eğlenceli, sıkmayan ve kanlı sahnelerin yer aldığı Exeter, korku severleri fazla beklentiye girmemek koşuluyla tatmin edebilir

The Texas Chainsaw Massacre, Frankenstein, Friday the 13th gibi kült korku filmlerinin yeniden çevrimlerinin, Pathfinder ve Conan the Barbarian gibi aksiyon filmlerinin yönetmenliğini yapan Marcus Nispel, senaryosuna da katkıda bulunduğu 2015 yapımı Exeter (Şeytanın Gecesi) adlı korku filmiyle karşımıza çıkıyor.


 

Zihinsel sorunları olan çocuk ve gençlerin tedavi gördüğü akıl hastanesi, insanlık dışı yöntemler kullanıldığı için kapatılır. Peder Conway dökülen bu yeri tekrar düzelterek gençler için faydalı bir yer haline getirmeye çalışır ve kilise için gönüllü olarak çalışan Patrick de bu görevde ona yardım etmektedir. Patrick yaşadıkları kasabada mutlu, iyi mizaçlı, sakin birisidir ama arkadaşları ve erkek kardeşi Roryise eğlencenin dibine vurmak isteyen uyuşturucu ve alkolle haşır neşir olan gençlerdir. Patrick’in bütün itirazlarına rağmen gece eski akıl hastanesinde bir parti yaparlar. Herkes dağıldıktan sonra da çekirdek arkadaş grubu ve aralarına yeni katılan bir kız eğlenmeye devam ederler. Akıl hastanesinin kötü geçmişi hakkında konuşurken küçük bir ruh çağırma ayini yaparlar ama işler umdukları gibi gitmeyecektir.


Exeter, küçük esprilerle harmanlanmış klişe olmamaya çalışan ortalamanın biraz üstü bir korku filmi. Özellikle karakterlerin ruh çağırma, şeytan çıkarma gibi ritüelleri amatör bir şekilde yapmaya çalışmaları, peder veya medyumdan yardım alacak olanakları olmadığı için internetteki saçma sitelerin tariflerini uygulamaya çalışmaları filmin eğlenceli dakikaları arasında yer alıyor. Buna cesedi yok etmek için düşündükleri kusursuz planı da eklemek lazım.


 

Stephen Lang gibi tecrübeli bir oyuncunun yanı sıra fazla deneyimi olmayan gençlerin yer aldığı filmde performanslar açısından bir sıkıntı yok. Mekan ve kurulan atmosfer ile müzik ve sesler de başarılı olmuş ama senaryo açısından aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Exeter’da birçok korku filmine gönderme var ve bazen yaptığı alıntıları bir araya getirmekte zorlandığından, bazı sahneler apar topar geçiştiriliyor, tam olarak harmanlayamadığı için de kopukluklar oluyor ve film zaman zaman gerilimi muhafaza etmekte pek de başarılı olamıyor. Özellikle izleyiciyi ters köşeye yatırmaya çalıştığı sürpriz finali ile vasat düzeyde bir korku filmi olmasına rağmen yine de eğlenceli, sıkmayan ve kanlı sahnelerin yer aldığı Exeter, korku severleri fazla beklentiye girmemek koşuluyla tatmin edebilir. Ayrıca küçük bir uyarı; filmin jeneriğinden sonra kısa bir sahne daha var. 

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter