Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Devamı ilkinden daha iyi!

Devamı ilkinden daha iyi!
Yazar: Fırat Sayıcı Mafyanın çok sakil durduğu, komedinin zorlamayla ortaya çıkmaya çalıştığı filmler olduğu gibi, ekseninde mafya olmazsa at çöpe gitsin filmler de izliyoruz elbette.

            İlk filmiyle çeşitli tartışmalara yol açan Hep Yek'in devamı bu hafta vizyona girdi. Orçun Benli'nin yönettiği Hep Yek 2, şimdiden başarılı bir gişe yapacağını ortaya koydu. 250 kopyayla vizyona giren film hem sosyal medyada hem de sinema salonlarında kendinden söz ettirmeyi başardı.

            İlk filmin bittiği yerden devam eden Hep Yek 2'de Gürkan ile Altan, Cevat Bakır’ın eline düşmüştür. İlk filmde kendisine kazık atan Şahin’i öldüren Cevat Bakır, Şahin’in suç ortakları Altan ile Gürkan’ın canını Şahin’in cesedini ortadan kaldırmaları şartıyla bağışlar. Ancak iki kafadar bu işi de karıştırıp ellerine yüzlerine bulaştırdıklarından başlarına ilk filmdeki gibi onlarca bela açıp, peşlerine memleketin en psikopat adamlarını takmayı başarırlar. Senaryosuna Bilal Kalyoncu, Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar'ın imza attığı filmin yönetmen koltuğunda ise Orçun Benli yer alıyor. Oyuncu kadrosu ise bir hayli geniş ve renkli isimlerden oluşuyor; Gökhan Yıkılkan, İnan Ulaş Torun, Gürkan Uygun, Tuna Orhan, Deniz Uğur, Ali Çatalbaş, Cenk Ertan, Ali Keçeli, Erdağ Yenel, Sefa Zengin, Nihan Balyalı, Coşkun Göğen...

 

            Son dönem sinemamızda komedi filmlerinin ağırlıklı olarak mafya komedisi üzerinden yürüdüğünü ve zaman zaman bundan sıkıldığımızı da her fırsatta dile getiriyoruz. Neredeyse 10 filmden 8'inde antigonist karakterler mafya babaları ve filmin kahramanları bu birbirinden değişik mafya babalarına karşı bir çıkış yolu arayarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. Buradan hareketle de bir komedi unsuru doğduğu düşünülüyor, senaristler, yapımcılar, yönetmenler...vs. tarafından... Mafyanın çok sakil durduğu, komedinin zorlamayla ortaya çıkmaya çalıştığı filmler olduğu gibi, ekseninde mafya olmazsa at çöpe gitsin filmler de izliyoruz elbette. İşte, Hep Yek serisi de, mafya mevzusuna sırtını dayamıyor, aksine oradan güç alarak ivme kazanıyor. Filmin giriş sahnesinde usta yönetmen Memduh Ün'e de selam çakmayı ihmal etmeyen yaratıcı yönetmen Orçun Benli, Hep Yek 2'ye el attıktan sonra ilk filme göre bir hayli ivme kazanmış hikaye. Filmin açılış sahnesinden sonuna kadar gözünüzü kırpmadan, bolca kahkaha atarak izliyorsunuz Hep Yek 2'i.

 

            Antikahramanlarımız Gürkan ve Altan'ın başına gelen, pişmiş tavuğun başına gelmeyecek hadiseleri, yok artık daha neler diye diye vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bu noktada başarılı bir uyum yakaladıklarını düşündüğüm Gökhan Yıkılkan ve İnan Ulaş Torun'u da kutlamak gerek. Hikayeyi sırtlamışlar. Ancak ilginç, yaratıcı ve nevi şahsına münhasır tiplemeleri de unutmamalı; özellikle de mafya karakterlerini çok sık oynadığı için şu günlerde eleştiri oklarını üstüne çeken Gürkan Uygun'un canlandırdığı Cevat Bakır, Cenk Ertan'ın canlandırdığı kedisi Hamdi için dünyayı yakmayı göze almış bir diğer karizmatik mafya babası Kedi Arif, her zaman es geçildiğini düşündüğüm ve daha sık sinemada izlememiz gereken önemli oyuncu Ali Çatalbaş'ın canlandırdığı, karısına karşı kılıbık, ancak mafya aleminde tam bir ruh hastası olan Manyak Kerim, film boyunca Gürkan ve Altan'ın eceli olmaya yeltenen Tuna Orhan'ın canlandırdığı Necmi, Deniz Uğur'un canlandırdığı Kerim'in arıza karısı Aslı, usta oyuncu Mehmet Ali Kaptanlar'ın canlandırdığı yıldırım ekipler amiri Kenan, Yeşilçam'ın unutulmaz kötüsü namı diğer Tecavüzcü Coşkun, Coşkun Göğen'in canlandırdığı Coşkun Ana...

 

 

             Dur durak bilmeyen bir koşturmaca, yanlış anlaşılmalar komedyası ve bol didişmeli/ çekişmeli mafya hesaplaşmasını eğlenceyle sunan Hep Yek 2, biraz morale ihtiyacımız olan şu günlerde eminim herkese iyi gelecek!  


twitter.com/firatsayici

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter