Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Christine – Delirmenin Eşiğine Gelmek

:: Videolar Christine – Delirmenin Eşiğine Gelmek
(7.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Christine karakterinin çok sivri ve baskın bir kişilik olmasından ötürü film, kimi zaman amacının dışına çıkıyor. Medya eleştirisi yerini “delirmenin eşiğine gelmiş bir kadının bunalımı”nı anlatan bir filme bırakıyor.

Antonio Campos’un yönetmenliğini yaptığı Christine, yerel bir kanalda televizyon muhabirliği yapan Christine Chubbuck’ın hikayesini anlatıyor. Gerçek bir olaydan uyarlanan yapım, Rebecca Hall’ın oyunculuğu ile dikkat çekiyor.


 

Hırslı, çalışkan ve işkolik bir kadın olan Christine Chubbuck, 30 yaşına gelmiş ama istediği kariyere bir türlü sahip olamamıştır. Sürekli çabalamasına rağmen reytinglere pek de hitap etmeyen haber anlayışı ve sisteme boyun eğmeyen duruşu onun ilerlemesini engellemektedir. Çünkü ekranlarda şiddet gösterilmelidir. Bir yangın haberi varsa kazazedenin yüzüne yakın plan yaparak onun konuşmasını dinlemek yerine alev alev yanan evi görmek ister izleyici. Ama Christine, şiddeti değil onun ardında yatanı haberleştirmek ister. Doğru bildiğini yapmak için savaşır ama başarılı olabildiği pek söylenemez.


 

Film, Christine’in haberci kimliğini anlatmasının yanı sıra sivri ve gelgitli karakterine de odaklanıyor. İnsan ilişkilerinde başarılı olamayan Christine, nevrotik halleri ile çevresinde sıklıkla sorun çıkaran biri olarak tasvir ediliyor. Film ilerledikçe sorunları büyüyor, hırsı da aynı oranda giderek artıyor. Engelli çocuklara gönüllü olarak kukla gösterisi yaptığı sahnelerle yoğun stres altındaki kahramanımızın kötü gidişatını inceden gözlemlemek mümkün. Christine karakterinin çok sivri ve baskın bir kişilik olmasından ötürü film, kimi zaman amacının dışına çıkıyor. Medya eleştirisi yerini “delirmenin eşiğine gelmiş bir kadının bunalımı”nı anlatan bir filme bırakıyor. Bu temayla kurulan drama mantığı finali destekliyor ama haberciliğe yapılan eleştirinin de maalesef önüne geçiyor.


 

Çoğu festivalden ödülle dönen Rebecca Hall’ın oyunculuğundan bahsetmeden olmaz. İnişli çıkışlı ve daha da önemlisi kurmaca olmayan bir karaktere hayat veren Hall, Christine Chubbuck’ı başarıyla canlandırıyor. Gönüllerin Dexter’ı Michael C. Hall ise Amerikan gençlik filmlerinde sıkça gördüğümüz futbol takımı kaptanının, mezun olduktan sonraki hali. Christine’nın arada sempatik olarak görmemize olanak verdiği için küçük ve etkili bir karakteri canlandırdığını söyleyebiliriz. Fakat film bittiğinde büyük ihtimalle akıllarda Hall’ın oyunculuğu kalacak ve diğer çoğu karakter zihninizden silinecektir.


Christine, ilginç gerçek hayat hikayelerinden hoşlananların beğenebileceği türde ve biraz da karanlık bir biyografik drama örneği. Ayrıca küçük bir uyarıda da bulunmak lazım. Filmi izlemeden Christine Chubbuck’ın hayat hikayesini araştırmayın. Yoksa filmin vurucu finalinin etkisini kaybedebilirsiniz.  

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter