Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Bizim İçin Şampiyon

Bizim İçin Şampiyon
(8.5/10)
Yazar: Özgün Mert

En dış kulvardan 1 numaralı Bold Pilot geliyor, Bold Pilot gelip son 200’e gelinirken koşunun liderliğini alıyor, 3 boy da fark yapıyor, son 100 geçiliyor, 5 boyluk liderliğini 1 numaralı Bold Pilot koruyor ve 70. Gazi koşusunu 1 numaralı Bold Pilot kazanıyor… diye haykırıyordu spiker takvim yaprakları 23 haziran 1996’yı gösterirken. O gün, Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bolt Pilot genç jokeyi Halis Karataş’la 70. Gazi koşusunu hala kırılamayan bir rekorla 2 dakika 26 saniye 22 saliseyle kazandı.  1995’ten 1998’e kadar pistlerde fırtına gibi esen Bold Pilot kendine has stiliyle( koşuyu geride götürüp son düzlükte hızlanarak yarışı kazanması) Türk halkının gönlünü fethetmişti. Türk Halkı Bold Pilot’ı kendilerine benzetiyor ve onu zorluklar içinden çıkan bir kahraman gibi görüyorlardı. Bu efsane at, onun mükemmel jokeyi Halis Karataş ve eşi Begüm Atman’la olan destansı aşkı beyazperdede Bizim İçin Şampiyon filmiyle yer almaya başladı.


Biyografik bir film olan Bizim için Şampiyon’da Halis Karataş’ı Ekin Koç, Begüm Atman’ı Farah Zeynep Abdullah ve Özdemir Atman’ıda Fikret Kuşkan canlandırıyor. Halis Karataş, Begüm Atman ilişkisinin bir dönemini mercek altına alan film, hiç kuşkusuz son yıllarda çekilmiş olan en başarılı dramlardan bir tanesi. İnancın, azmin, mücadelenin bir öyküsü.


At yarışıyla ilgilenmeyenlerin bile hayranlıkla seyredeceği Bizim İçin Şampiyon filmi anlattığı naif duygularla, yaşanmış gerçek olaylarla, izleyicinin yüreğinde iz bırakacak bir eser. Başarılı oyunculuklar, sanatsal fotoğraf kareleri şeklinde planlanan görüntüleriyle ve anlatım diliyle daha ilk dakikalarından izleyiciyi kendisine bağlıyor. Gerçekte yaşanmış olayları bilmeden seyredenler için başta zengin kız, fakir oğlan masalı gibi dursa da ilerleyen süreçte başta bir hayat hikayesi karşımıza çıkıyor. Yarış sahneleri de seyircinin kalbinin heyecanla atmasını sağlıyor. 1990’lı yıllarda geçen tarihi bir film olduğu için mekan kullanımları da ekstra önem kazanıyor. Çünkü geçmiş tarihli filmlerde, o dönemi yansıtma zorluğu ve ufak hatalar barındıran projeler sık karşımıza çıkıyor ama Bizim İçin Şampiyon’da o konuda da en ufak bir pürüz yok. Bazı sahneler ise çok ağır dram unsurları içeriyor, şöyle bir eleştiri getirilebiliriz çok fazla acılara odaklanan bölümler yerine Halis Karataş ve Begüm Atman aşkının süreci ve ilişkileri daha detaylı verilebilirdi.  Film içersinde gerçek görüntülerin kullanılması çok güzel olmuş özellikle son bölümde Halis Karataş’la yapılan röportaj Bizim İçin Şampiyon’un gerçekliğini herkese iliklerinde hissettiriyor.


Bold Pilot ise kişilik sahibi bir at oluşuyla, popüler olduğu dönemde at yarışı severlerin o starting boxa girsin diye Veli Efendi Hipodromunu susturuşuyla, 2013’te Türkiye’de ilk defa jübile yapılan bir at oluşuyla, 2015’te ki vefatıyla pistlere vedasından yıllar geçmiş olsa da hayranlarına gözyaşları döktürüşüyle birçok kişinin gönlünde hala yaşıyor. Ve Bizim İçin Şampiyon filmi de Bold Pilot’a, Atman ailesine ve Halis Karataş’a bir saygı duruşu niteliğinde. Son söz olarak ta Bizim İçin Şampiyon’a giderken mendillerinizi yanınıza almayı unutmayın.      

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter