Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Ankara Film Festivali, Pandemiye Rağmen!

Ankara Film Festivali, Pandemiye Rağmen!
Yazar: Fırat Sayıcı

Dün gece 31. Ankara Film Festivali pandemi sebebiyle mütevazi ama etkili bir ödül töreni ile sona erdi. Festivalin başında 3 günlüğüne katıldığım festivalin tüm endişelere rağmen böylesine hatasız, olaysız bitmesi beni gerçekten çok mutlu etti. 

 

Festival için sinema yazarı dostlarım Serdar Akbıyık, Murat Tolga Şen, Alper Turgut ve Murat Kızılca, doluştuk Serdar'ın arabasına, bastık gaza, vardık Ankara'ya. Amacımız havaalanı, otogar gibi risk yükseltici yerlerden uzak durmak. Gittiğimiz gün sosyal medyada Ankara, Wuhan'a döndü, diye söylemler başlamıştı. Biraz endişelendik. Ancak İrfan Demirkol ve İnci Demirkol'un önderliğinde hiçbir endişeye yer bırakmayacak önlemler alındığını gördük festivalde. Öncelikle bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol festivalin Covid-19 danışmanı olarak ekipte yer almıştı. Bu da başta biz basın mensupları ve konuklar olmak üzere tüm sinema seyircisine oldukça güven verdi. Sinema salonlarında alınan önlemler ise yüreğimize su serpti. Seyirciler aralıklı olarak oturtuluyor, oturulan koltuklara ise her seanstan sonra yeniden hijyenik örtüler örtülüyordu. Üstelik yine her seanstan sonra ultraviyole ışınlar saçan makinelerle virüslere karşı önlem alınıyordu. Bu tüm filmlerde, tüm seanslarda bu şekildeydi. Hal böyle olunca seyircinin de korkmadan salonlara geldiğine şahit olduk. Hatta katıldığımız açılış töreni Cer Modern'in girişinde açık havada yine yoğun önlemler eşliğinde yapıldı. Döndükten sonra da festivalden sağlıkla ilgili herhangi olumsuz bir haber gelmedi. Tüm bunlar göz önüne alındığında başta İnci ve İrfan Demirkol olmak üzere tüm festival ekibini yürekten kutlarım. Bu festival diğer festivallere de cesur olmaları gerektiğini gösterdi. 

 

Festivaldeki filmlerin neredeyse hepsini önceki festivallerdeizlemiştim. Dün gece yapılan ödül töreniyle sonuçlar açıklandı. Merakla bekliyorduk. Ödüllerin adil dağıtıldığını düşünüyorum. Tek itirazım "Bilmemek" filminin başrol oyuncusu Emir Özden'e jürinin verdiği en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü... Biraz komik kaçmış. Son olarak Ankara Film Festivali'ne emek veren herkesi tekrar tebrik ediyor, diğer festivallerin de Ankara gibi daha cesur davranmalarını diliyorum. 

 

twitter.com/firatsayici

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter