Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Riget diğer adıyla The Kingdom sen ne müthiş diziymişsin!

Riget diğer adıyla The Kingdom sen ne müthiş diziymişsin!
Üye: Drama Queen Antichrist ve Melancholia dediğimde hemen kimden bahsettiğimi anlayacaksınız; tabii ki Lars Von Trier. Bana göre onun filmleri bir değil üç veya dört belki de daha fazla izlenmeli. Çünkü her izlediğinde farklı bir haz alır, bir öncekinde yakalayamadığın bir durumu ya da duyguyu yaşarsın.

 

Lars Von Trier’le ilgili şimdiye kadar bilmediğim bir bilgi öğrendim bugün. Meğer 1994 ve 1997 yıllarında, memleketi Danimarka’da, 2 sezon şeklinde çektiği mini bir dizisi varmış! Riget, diğer adıyla The Kingdom. Ayıpladım kendimi, hatta kızdım da.

 

 

Televizyon otoriteleri tarafından ‘’gelmiş geçmiş en iyi dizi, televizyon dizilerinin efsanesi’’ olarak adlandırılan Riget için eleştirmenler ayrıca ‘’Riget basit bir dizi değildir, bu tanım Riget’e hakaret olur, eşşsiz, benzersiz bir yapıttır ve bir daha benzeri asla yapılamayacaktır’’ demişler.

Ben zaten eleştirmenlerin bu notunu okuduktan sonra diziyi nasıl izleyebileceğimin endişesi içine çoktan düşmüştüm. Araştırdım. Buldum. İlk bölümünü izledim bile! İşte sizleri de düşünen bir televizyon yazarı olarak linki aşağıda paylaşıyorum.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Q7gftlKc1LQ

 

 

Korku filmlerini ya da dizlerini seviyorsanız sizin için biçilmiş kaftan bu dizi. Yalnız dikkat edin de izlediğiniz odada ışık olsun ya da tek başınıza izlemeyin, korkudan titrediğiniz anlarda size sarılacak biri mutlaka olsun yanınızda!

 

 

 

Biraz diziyle ilgili bilgi karalamak istiyorum: Dizinin mekanı, Danimarka’da bir bataklık üzerine kurulmuş krallığa ait bir hastane. O zamana göre Danimarka’nın en iyi hastanesi. Hastanenin geçmişinde ne gibi garip olaylar yaşandıysa artık, biz de hastanedekilerle birlikte gaipten seslerle birlikte her gece nereden geldiği belirsiz ambulans sesleri duyuyor, karnı olması gerekenden çok daha fazla büyüyen bir hamile kadın görüyoruz. Hastane personeli (gerçi ben şimdiki hastane personelleri için de aynı şeyleri düşünüyorum ama) şimdiye kadar hiç görmediğimiz şekilde, hastalarsa acınacak durumda(aynı şimdiki gibi yani). Ve diğer bir başka bana ilginç gelen ve beni Lars Von Trier adı ve korku dizi olması dışında izlemeye iten şey de şimdiye dek izlediğimiz(en azından benim izlediklerim diyelim)doktor tiplemelerine göre en sansasyonel doktor tiplemelerini izleyecek olmamız.

 

 

http://www.birdizihaber.com sitesi yazarı Nida Fin’in Riget’le tanışmama sebep yazısında belirttiğine göre de American Horror Story, The Walking Dead, Kingdom Hospital, Masters Of Horror, Supernatural ve Grimm dizilerini sevenlerin bu diziye tapacakları. American Horror Story(ki tv2 kanalında Cumartesi geceleri saat 24:00’da yayınlanıyor. Bu akşam da(4 Şubat)02:10’da tekrarı var) ve Masters Of Horror’ı izlemiş biri olarak, Riget’e daha ilk bölümden tırsarak bayıldım!

 

 

 

Dizi çılgınlığı yaşanan ülkemde neredeyse tüm dizilerden sıkılmışken böyle süper iyi dizilerin de olduğunu(ama Türk dizisi değil) bilmek, artık akşam 8’den 11’e kadar televizyon karşısında çakılı kalmaktan canı fena halde sıkılmış biri olarak bana iyi geldi.

 

 

Haydi şimdi siz korku severler Riget’in ilk bölümünü izlerken(öyle olmasını umuyorum, yoksa bu kadar yazıyı boşa mı yazdım ben), ben de ikinci bölümü izlemeye koyulayım. Hoş ve korku dolu seyirler diliyorum.

 

 

 

Drama Queen


 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter