Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Mint'ten Evlilik Okulu

Mint'ten Evlilik Okulu
Üye: Drama Queen Samanyolu Tv için Birol Güven bir komedi dizisi çekiyor. 2 Mart günü dizinin ilk bölüm fragmanı yayınlandı ve gösterim tarihi de 15 Mart Cuma akşamı olarak açıklandı. Evlilik Okulu'nun oyuncuları Cesra Yurtsever, Orhun Gönençli, Zeynep Anıl Tattıran, Açelya Akkoyun ve Hakan Vanlı.

 

Dizi üç çocuğu olan ve boşanmak isteyen bir çiftin, mahkeme tarafından evliliklerini kurtarmak üzere “evlilik okulu”na gönderilmelerini ve ardından gelişen olayları mizahi bir dille anlatıyor. Nermin-Turgay Özden çifti 15 yıllık evli, 2 kız 1 erkek çocuk sahibi. Turgay kırk beş yaşlarında, özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyor, Nermin ise ev hanımı. Onların problemi söylenmek ama eşine söyleyememek. Çiftin ayrılmanın eşiğine gelmesinin en önemli sebebi de bu. Hakim, çiftten birbirlerine son bir şans vermelerini istiyor ve onları hiç bilinmedik bir adrese ‘Evlilik Okulu’na yönlendiriyor. Evlilik hazırlığı yapanların, nişanlıların da derse geldiği bir okul burası. Okulda ve evde gelişen olaylarla birlikte izleyiciyi de güldürmeyi hedefleyen bir dizi olacak sonuç olarak Evlilik Okulu. 

 

80'ler dizisinin tutmasının ardından 90'ları çekmesi gibi Çocuklar Duymasın'dan sonra da onun benzeri olduğunu düşündüğüm(tek fark bu defa dış mekanlara ve evin dışında geçen olaylara, durumlara daha çok ağırlık verilmiş) Evlilik Okulu'nu çekiyor. Samanyolu Tv'de olması sebebiyle, bu kanal için değişik, kanalın diğer işlerine göre farklı bir iş olacak, bu yüzden de özellikle bu kanalın sürekli izleyicisi tarafından sevileceğini düşünüyorum. 

 

Bu arada Birol Güven Mint Yapım olarak Hamdi Alkan'la birlikte bir komedi dizisi daha çekiyor(bir önceki yazımda bahsetmiştim,burada uzun uzun yazmayacağım), Show Tv için Gizli Patron. E bir de 90'lar var. Birol Güven bu sezon fazlaca yorulacağa benzer.

 

Gold Yapım'dan Benim Hala Umudum Var

 

Gold Yapım'ın sahibi olan Faruk Turgut en son Dila Hanım'ın yapımcılığını üstlenmiş, ama dizinin beklediği reytingi alamamasıyla birlikte bazı dergilere verdiği röportajlarda başka dizilerle ve yeni reyting sistemiyle ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Huzur Sokağı'nın reytinginin Dila Hanım'dan daha yüksek olmasıyla ilgili olarak ''demek ki bu tür diziler seyrediliyor, belki de böyle muhafazakar diziler çekmek gerek'' demişti. Ben onun gibi düşünmemekle birlikte farklı kanallarda karşılıklı gelen dizilerden birinin tercih sebebi tamamen izleyicinin zevkine bağlı olduğunu söyleyebilirim. Ben Huzur Sokağı'nı da Dila Hanım'ı da izlemiyorum. ''Kayıp Şehir de izlenmiyor çünkü Huzur Sokağını izliyor insanlar'' demişti ki bu tamamen gerçek dışı bir söylem, ben Kayıp Şehir'i izliyordum ve beinm gibi pek çokları da izliyordu.(Bunu söylediğinde iki dizi de aynı günde yayınlanıyordu). Zaten şimdi Kayıp Şehir pazartesi akşamları yayınlanıyor ki aynı gün ATV'nin dizisi Karadayı'nın reytingleri Kayıp Şehir'i geçiyor. Ama bu da bir gösterge olmuyor bu iki dizi için çünkü o akşam Karadayı'yı izleyen daha sonra internetten Kayıp Şehir'i, Kayıp Şehir'i izleyen de aynı şekilde internetten Karadayı'yı izliyor!

 

Faruk Turgut bir yandan dizilerin reytingleri ve reyting sistemiyle ilgili sızlanıp duruyor bir yandan da dizi çekmeye devam ediyor. Şimdi de Show TV için Benim Hala Umudum Var isimli bir dram dizisi çekiyor. Henüz oyuncu kadrosu belli olmamakla birlikte dizinin konusu şöyle: Umut isimli güzel bir kızımız var. Annesi ikinci bir evlilik yapıyor ve pek mutlu değil. Evdeki üvey baba, üvey abi ve diğer kıskanç üvey kardeşlere rağmen Umut adı gibi hayata umutla bakıyor. Karşısına sürpriz bir şekilde çıkan aşkla birlikte şans da kapısını çalıyor ve şanlı şöhretli bir hayata doğru adım adım ilerliyor. Tam bir Külkedisi masalı yani!

 

Tabii ki ben yine yayınlanacak olan dizilerin sadece ve sadece ilk bölümlerini mecburen (yazılarını yazacağım için) izleyeceğim. Sonrasında yine filmlerime devam edeceğim. Diyorum ya izleyici olarak sıkıldık tüm bu dizilerden. Bazılarımız önceden beri izlediği dizileri bu sezonda da bırakmak istemediği için devam ediyor. Mesela ben Kuzey Güney'e belki de bu yüzden devam ediyordum ama artık o da baydı. Bu haftaki bölümü çok kötüydü, konular ''boş yere uzatılmış'' hissi verdi bana. Tek izleyebildiğim, tahammül edebildiğim iş ise şu anda Karadayı. Bakalım ondan ne zaman sıkılacağım.

 

Haydi ben şimdi taptığım yönetmen Leos Carax'ın Kötü Kanı'nı izlemeye devam edeyim.

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter