Popüler Sinema

Paylaş

Michael Caine

(0.0/10 toplam 0 izleyici)

Sir Maurice Joseph Micklewhite, Jr. (d. 14 Mart 1933) daha çok bilindiği adı ile Michael Caine iki Oscar sahibi, İngiliz aktör.

Caine, Londra'nın güneyinde Rotherhithe'da doğdu. Annesi Ellen Frances Marie (Burchell), babası ise Maurice Micklewhite idi. Babası balık pazarı bekçisiydi idi. Caine Ulusal Servis'in emriyle Kore Savaşı'na gitmek zorunda kalmış, ülkesine döndükten sonra bir tiyatroda asistan sahne yönetmeni olarak çalışmaya başlamıştı.

Caine aktris Patricia Haines ile 1955-1958 yılları arasında evli kalmıştır.Çiftin Dominique adında bir kızı vardır.. Caine daha sonra aktris ve model Shakira Baksh ile 8 Ocak 1973'de evlenmiştir. Çiftin Natasha isiminde bir kızı vardır.

Michael Caine menajerinin ısrarıyla soyadını Caine olarak değiştirmişti, Caine ismi 1954 yapımı The Caine Mutiny filminden alınmıştı
1963 yılında rol aldığı Zulu filmi ile tanınmaya başladı. Daha sonra The Ipcress File (Ani Tehlike) filminde Harry Palmer'ı canlandırdı. Funeral in Berlin (1966), Billion-Dollar Brain (1967), Bullet to Beijing (1995) ve Midnight in St. Petersburg (1996) filmlerinde de Palmer'ı canlandırdı. Ardından 1966 yılı yapımı Alfie filmi ona ilk Oscar adaylığını getirdi. O yıl aynı zamanda Shirley MacLaine ile birlikte Gambit (Harika Hırsız) filminde yer aldı. 1967 yılında yapılan Altın Küre Ödülleri'ne iki dalda aday olmuştu; Alfie ile En İyi Aktör-Drama ve Gambit ile En İyi Aktör Müzikal/Komedi. 2006 yılında çekilen The Prestige filminde Hugh Jackman, Christian Bale ve Scarlett Johansson ile birlikte rol aldı.

 

Filmografisi için tıkla

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

BOX OFFICE

TÜRKİYE

  • 1

ABD

  • 1

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter