Popüler Sinema

Paylaş

Julia Roberts

(0.0/10 toplam 0 izleyici)

Julia Roberts (d.Julia Fiona Roberts, 28 Ekim 1967, Georgia, ABD), Oscarlı ABD'li oyuncu. Julia Roberts (asıl adı Julia Fiona Roberts). Betty Lou Bredemus ve Walter Grady Roberts’ın en küçük çocuğudur. 140 milyon dolarlık servetiyle Hollywood’un en zengin aktristidir. Aynı zamanda, yıllık 62 milyon dolarlık kazancıyla da yılda en çok kazanan aktristir.

İlk oyunculuk deneyimi kardeşi Eric Roberts ile beraber oynadığı Blood Red filmidir. Daha sonra, bağımsız bir yapım olan Mystic Pizza ve 1989 ona ilk Oscar adaylığını getiren Steel Magnolias filmleri gelir. Fakat asıl çıkışını ertesi sene çekilen Pretty Woman filmiyle yapar. Bu filmde Richard Gere’in canlandırdığı Edward Lewis karakterinin âşık olduğu ‘Vivian Ward’ adlı fahişeyi canlandırır. Roberts’ın değimiyle bu rol ile herkesin komşu kızı olmuştur ve bu rol sadece ona popülerlik değil, aynı zamanda en iyi kadın oyuncu dalında 2. Oscar adaylığını da getirir.

Daha sonra Flatliners, Sleeping with the Enemy gibi filmler ile Steven Spielberg’İn Kancasında rol alır. Robert Altman’nın Player’ın da ufak bir rol üstlenir. Bu dönemden sonra Roberts, kısa bir sesizliğe bürünür. Fakat 1996 yılındaki Micheal Collins’in filminde Liam Neeson, Pelican Brief’in filminde ise Denzel Washington ile başrolü paylaşır. Aynı zamanda bir Woody Allen müzikali olan Everyone Says I Love You ile eleştirmenlerin de beğenisini toplar.

1997 yılına gelindiğinde ise Cameron Diaz, Rupert Evertt gibi yıldızların kendisine eşlik ettiği My Best Friends Wedding filmini çeker. Film çok büyük bir gişe başarısı sağlar ve Roberts’ı Pretty Woman günlerine geri döndürür. Sonra, Mel Gibson ile Conspiracy Theory, Hugh Grant ile Notting Hill ve onu Richard Gere ile tekrar bir araya getiren Runaway Bride filmleri Roberts’ın gişe başarısını devam ettirip aynı zamanda kariyerini sağlamlaştırır.

2000 yılına gelindiğinde ise Steven Soderbergh’ün yönetmenliğini üstlendiği Erin Brockovich filminde rol alır. Bu film ile eleştirmenlerin çok beğenisi kazanan Roberts, 3. kez Oscar’a aday gösterilir ve sonunda heykelciğe ulaşır.

Erin Brockovich sonrası Roberts, America’s Sweetharts ve Mexican filmlerini çekerek romantik komedi ağırlıklı filmler yapmaya devam eder. Fakat Full Frontal, Ocean’s Eleven ve Ocean’s Twelve filmleriyle Soderbergh ile ortaklığını sürdürür. Son dönemde ise Mona Lisa Smile ve Closer filmlerinde rol alarak drama ağırlıklı filmlere yönelir.

1
2
3
4
5
6

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

BOX OFFICE

TÜRKİYE

  • 1

ABD

  • 1

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter