Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

YAPIMLAB, Uçan Süpürge'de!

YAPIMLAB, Uçan Süpürge'de!
YAPIMLAB, Sinemacıları Kadın Hikayeleri Üretmeye, Uçan Süpürge’ye Çağırıyor!

Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan YAPIMLAB, 8-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında 18. yaşını kutlayacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, uzun metrajlı filmlerin senaryo ve projelerinin geliştirileceği bir atölye düzenliyor.

 

Zeynep Özbatur Atakan tarafından tasarlanan Senaryo ve Proje Geliştirme Atölyesi, kadın hikayeleri üretmeyi, tasarlamayı ve hayata geçirmeyi hedefliyor. 2015 yılı için teması 'BAŞROLDE 2 KADIN - 2 SAHNE' olarak belirlenen atölyeye katılacak projelerde, 2 başrol kadın ve aralarında erkekler dışında konuştukları en az 2 diyaloglu sahnenin olması ön koşulu aranıyor. 

 

Atölyeye seçilen 8 projeye de YAPIMLAB tarafından 6 ay boyunca mentorluk verilerek, projelerini geliştirmeleri için destek olunacak. Jürinin oylaması sonucunda seçilecek 1 projeye 5000 TL’lik YAPIMLAB Proje Geliştirme Ödülü’nün verileceği Pitching Platformu, Atölye ile aynı gün, 9 Mayıs 2015 tarihinde ODTÜ GİSAM’da gerçekleşecek.

 

Gelen projeler; üyeleri Zeynep Özbatur Atakan, YAPIMLAB Ekibi ve bir Uçan Süpürge yetkilisinden oluşan ön seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Uzun yıllardır yapımcılığını üstlendiği filmlerle, sinemanın farklı alanlarındaki kadın emeği ve başarısının simge isimlerinden birisi haline gelen Zeynep Özbatur Atakan, Festival kapsamında bu emek ve başarıları görünür kılmak üzere verilen Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin 2014 yılı sahiplerinden olmuştu.

 

YAPIMLAB Senaryo ve Proje Geliştirme Atölyesi’ne katılım şartlarını ve detaylarını öğrenmek için festival.ucansupurge.org adresini takip edebilirsiniz. 

 

Son başvuru tarihi: 20 Nisan 2015

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter