Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Peygamberin sadece sesini kullanacağız

Peygamberin sadece sesini kullanacağız
7. Sinemardin Film Festivali kapsamında düzenlenen basın toplantısında Mecid Mecidi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mecidi basın toplantısında gelen sorular üzerine son filmi 'Muhammed'i anlattı. Ayrıca Mecidi bu basın toplantısının filme ilgili ilk basın toplantısı olduğunu da belirtti.


Peygamberin çocukluğunda sadece sesini kullanacağız

 

MARDİN Film Ofisi Derneği'nce bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'SineMardin Uluslararası Film Festivali' başladı. İran sinemasını dünyaya tanıtan ünlü yönetmen Majid Majidi'yi konuk eden SineMardin, 'Serçelerin Sesi', 'Cennetin Çocukları' ve 'Baran' filmlerinden oluşan özel gösterimlerle Mardinli sinemaseverlerle buluştu. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'le ilgili bir film çeken Majidi, filmle ilgili dünyadaki ilk röportajını Mardin'de verdi. Mustafa Akad'ın Çağrı filminden beri Müslümanlığı anlatan bir film çekilmediğini söyleyen Majidi, Buda'yı anlatan 40 film diğer peygamberleri anlatan 200'den fazla film çekildiğini ama Hz. Muhammed'i anlatan bir film çekilemediğini söyledi. Müslüman coğrafyasında görsel sanatlardan daha çok şehir ve yazılı sanatların olduğunu belirtti. Mesala Taliban'ın tasviri kesinlikle yasakladığını, Suudi Arabistan'da kutsal olan hiçbirşeyin gösterilemediğini halbuki Müslümanlıkta böyle yasaklar olmadığını vurguladı.

 

Türkiye'den manevi destek gördüm

 

Bu tür yasakların tamamiyle yerel inanışlarıdan kaynaklandığının altını çizen Majidi "Halbuki sinema günümüzde çok güçlü bir sanat. Eğer peygamberler yaşasaydı insanlarla ilişkilerini sinema yoluyla kurarlardı" dedi. Muhammed adını vereceği filminde, peygamberin yüzünü göstermediğini ama vücudunun gösterildiğini söyledi. Peygamberin çocukluk dönemini anlattığı sahnelerde bazen sesini de kullandığını belirten ünlü yönetmen filmine, hiçbir ülke hükümetin maddi desteğinin olmadığını ama birçok ülkeden destek teklifi geldiğini ancak sanatsal özgürlüğüne zarar gelmemesi için bu destekleri kabul etmediğini belirtti. Majidi, Al Jazeera televizyonu, Fas, Irak, Suriye ve Türkiye'den birçok destek geldiğini özellikle Türkiye'de TRT'nin ve Diyanet İşleri'nin projeyle ilgilendiğini sözlerine ekledi. Filmin görüntü yönetmenini ünlü İtalyan sinemacısı Vittorio Storaro olduğunu söyleyen yönetmen sözlerine şöyle devam etti; "Başka ülkelerden çekim konusunda yardım aldım fakat oyuncu kadrosu tanınmamış İranlı oyunculardan oluşuyor. Son dönemde terörizmle İslamiyet'in özdeşletirilmesi beni çok rahatsız ediyor. Bu film sayesinde insanların İslamiyet'in iyi, güzel ve gerçek yüzünü görmesini sağlayacağım. İran hükümeti projeye büyük destek verdi. Filmi 2 yılda tamamlamayı planlıyorum."

 

SERDAR AKBIYIK / MARDİN

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter