Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ’NDE “UZUN METRAJ JÜRİ” ÜYELERİ BELLİ OLDU

EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ’NDE “UZUN METRAJ JÜRİ” ÜYELERİ BELLİ OLDU

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen, 3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival Kurucu İdari Direktörü ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği Başkanı Filiz Dağ’ın yönetiminde düzenlenecek olan festivalin, uzun metraj jüri üyeleri belli oldu.


Yıldız İsimler Jüri Koltuğunda Yer Alacak


Uzun metraj jüri koltuğunda başarılı oyunculuğuyla geniş hayran kitlesine sahip Erkan Kolçak Köstendil, sinema yazarı Hande Kara, müzik dünyasında yapay zekâ çalışmalarıyla tanınan Beyza Doğuç, edebiyatın derinliklerinde özgün bir yer edinmiş yazar Şeref Atak ve bilimkurgu alanındaki akademik başarısıyla dikkat çeken Derin Derman yer alıyor. Festivalin bu yılki ulusal uzun metraj jüri koltuğunda; Lek wysokosci (2011), Obce cialo (2014), Eter (2018) ve bilimkurgu filmi Arc (2020) ile tanınan Polonyalı görüntü yönetmeni Piotr Niemyjski ve “Sputnik” (2020), “Omut” (2022) gibi gişe rekortmeni filmlerden sanat filmlerine kadar sektörün önde gelen projelerinde çalışan Timur Gavrilenko yer alıyor. Jüri başkanlığını ise başarılı yönetmen Erdem Tepegöz üstleniyor.


3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali Sanat Yönetmenleri, Jüri Sürecini Anlatıyor


3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali sanat yönetmeni Balım Tanrıöver ve Gizem Ertürk jüri süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tanrıöver, “Bilimkurgu filmlerinin merkezinde, sanatsal vizyonları ve teknik uzmanlıklarıyla diğer dünyalara ait anlatıların hayata geçirilmesinde çok önemli bir rol oynayan, çarpıcı görseller yaratma becerileri ile izleyicinin deneyimini artıran görüntü yönetmenleri yer alıyor.” ifadelerini kullanırken Ertürk, “Bilimkurgu sanatın pek çok farklı alanını buluşturan bir tür. Sinema ile olduğu kadar edebiyat ile de güçlü bağları var. Hatta türün en iyi uyarlamaları kitap uyarlaması oluyor genelde. Bunun yanı sıra müzik de bilimkurgunun yakın ilişkide olduğu dallardan. Dolayısıyla jüri üyelerimizi oluştururken bu zengin çeşitliliğinin yetkin isimleriyle buluşma heyecanı içinde oluyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter