Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ankara’nın En İyisi: Renksiz Rüya

Ankara’nın En İyisi: Renksiz Rüya

29. Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film Yarışmasında En İyi Film ödülüne Mehmet Ali Konar’ın 90’ların politik atmosferinde annesinin ölümünün ardından içine kapanan bir çocuğun hikayesini anlattığı “Renksiz Rüya” filmi değer bulundu. Banu Sıvacı’nın Adana'nın bir kenar mahallesinde, abisi ve ablasıyla birlikte yasayan ve beslediği güvercinlerle özel bir bağ kuran Yusuf’un hikayesini anlattığı “Güvercin” filmi ise Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülünü kazandı. En İyi Yönetmen ödülünü bu yıl Sundance Film festivalinde Büyük Jüri Ödülü alan “Kelebekler” filminin yönetmeni Tolga Karaçelik’in oldu. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivalin ödül töreni 28 Nisan Cumartesi akşamı Özge Uzun ve Ünsal Ünlü sunuculuğunda CerModern’de gerçekleştirildi. Seçici kurul üyelerinin yanı sıra yarışmaya katılan ve ödül kazanan film ekipleri, beyazperdenin tanınmış simaları ve akademisyenlerin hazır bulunduğu gecede toplam 19 dalda ödül verildi. 

 

Ulusal Uzun Film kategorisinde yarışan 10 film yönetmen Barış Pirhasan, oyuncu Songül Öden, oyuncu Güven Kıraç, yazar Şebnem İşigüzel ve görüntü yönetmeni Meryem Yavuz’dan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Renksiz Rüya filminin yönetmeni Mehmet Ali Konar’a ödülünü seçici kurul başkanı Barış Pirhasan, Dünya Kitle İletişim Vakfı Başkanı İrfan Demirkol ve Festival Direktörü İnci Demirkol birlikte takdim ettiler. Film aynı zamanda 50 bin TL para ödülünün de sahibi oldu. Güvercin filminin yönetmeni Banu Sıvacı’ya ise 10 bin TL ödül festival onursal başkanı Oğuz Onaran tarafından takdim edildi.

 

Ulusal Uzun Film Yarışmasında sahiplerini bulan diğer ödüller şöyle: 

 

En İyi Kadın Oyuncu: Tuğçe Altuğ / Kelebekler 

En İyi Erkek Oyuncu: Kemal Burak Alper / Güvercin 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gülçin Kültür Şahin / Kelebekler 

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bilal Bulut / Renksiz Rüya 

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü: Mehmet Ali Konar / Renksiz Rüya 

En İyi Görüntü Yönetmeni: Yağız Yavru / Renksiz Rüya 

En İyi Sanat Yönetmeni: Natali Yeres / Yol Kenarı 

En İyi Özgün Müzik: Mehmud Berazi, Fırat Bulut / Renksiz Rüya 

En İyi Kurgu: Evren Luş / Kelebekler 

SİYAD En İyi Film Ödülü: Renksiz Rüya- Mehmet Ali Konar 

 

Ulusal Belgesel Film Yarışması Sonuçları:

 

Belgesel yönetmeni Kerime Senyücel, yazar Buket Uzuner, oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, gazeteci Mirgün Cabas ve kameraman Hayri Çölaşan’nın yer aldığı seçici kurul filmleri değerlendirdi. 

 

Ulusal Belgesel Film Yarışmasında En İyi Film ödülünü Zeynep Gülru Keçeciler’in Afganistan’ın kuzeyinde yer alan Tor kasabasındaki maden işçisi çocukların dramını ele alan belgeseli Afgan Kömürü adlı belgeseli kazandı. Belgesele 20 bin TL ödül seçici kurul adına Kerime Senyücel tarafından takdim edildi. Yarışmada Ercan Kesal’ın mevsimlik fındık işçilerine odaklanan Fındıktan Sonra adlı belgeseli ikincilik, Kasr Gravyeri üzerine bir belgesel olan, Özgür Atlagan, Onur Gökmen ve Vera Ryser imzalı Sütçü Diasporasından Hikayeler üçüncülük ödüllerine değer bulundu. İkincilik ödülünü alan “Fındıktan Sonra”ya 10 bin TL ve üçüncülük ödülü sahibi “Sütçü Diasporasından Hikayeler” filmi 5 bin TL ödül verildi.

 

Ulusal Kısa Film Yarışması Sonuçları:

 

Akademisyen, yazar Prof. Dr. S. Ruken Öztürk, yönetmen Ramin Matin, oyuncu Devin Özgür Çınar, karikatürist Emrah Ablak ve oyuncu Özgür Emre Yıldırım’dan oluşan seçici kurul filmleri değerlendirdi. 

 

Ulusal Kısa Film Yarışmasında En İyi Film ödülünü Ayçe Kartal’ın yaratıcı ve özgün kurgusuyla dikkat çeken “Kötü Kız” filmi aldı. Filme 10 bin TL değerindeki ödülü seçici kurul adına Prof. Dr. Ruken Öztürk takdim etti. Yarışmada Umut Subaşı’nın “Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var” filmi ikincilik ve Onur Yağız’ın “Toprak” adlı filmi ise üçüncülük ödülüne hak kazandı. 

 

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol kapanış konuşmasında başta festival ekibi olmak üzere emeği geçen herkese, tüm yarışmacılara, seçici kurul üyelerine ve sponsorlara teşekkürlerini iletti. Festivalin gelecek sene gerçekleşecek olan 30. yılı için tüm sinemaseverlerden destek istedi. Ödül töreninde Trio Ancyra sahne aldı.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter