Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

7. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali Başladı

7. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali Başladı
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Köyceğiz Belediyesi ve Kültürler Arası İşbirliği ve Diyalog Derneği tarafından 25-31.08.2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “7. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali ” başladı.

25 Ağustos 2012 Cumartesi Akşamı Festivalin açılış galası , saat 21.00 ‘de başladı . Üç bin beş yüz civarında sinema severin açık havada hazırlanan festival alanında yerlerini almaları ve coşkulu alkışlarıyla törene geçildi . 

 

Festivalin açılış konuşmlarını Festival Başkanı ve Yönetmen Taha Feyizli , Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ve Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici tarafından yapıldı. 

Festivalin Kurumsal fragmanlarının gösterilmesinin ardından festivale katkılarından dolayı, Köyceğiz Belediye Başkanı ve Köyceğiz Kaymakamına Teşekkür Belgeleri sunuldu. Ardından her yıl verilen ‘Yaşam Boyu Onur Ödüllleri’ ne geçildi, Türk sinemasına büyük emek veren Hülya Koçyiğit , Halit Akçatepe  ve Cahit Berkay’a Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Köyceğiz Belediye Başkanı ve Köyceğiz Kaymakamı tarafından ödülleri, köyceğiz halkın büyük coşkusuyla birlikte takdim edildi.

 

Festivale konuk olan Yönetmen Murat Saraçoğlu, Yönetmen Muzaffer Özdemir , Yapımcı ve Oyuncu Sadık İncesu , Oyuncu Nursel Köse , Oyuncu Rıza Akın , Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Şansal Erdinç , Yapımcı Serap Gedik’e Ödülleri sunuldu. 

 

            Açılış Galası , Türkiye’nin önemli müzisyenlerinden Cahit Berkay ve Anadolu Rock müziğinin efsanevi gruplarından Moğollar’ın verdiği muhteşem konserle sona erdi.

 

          Festival 26 Ağustos – 31 Ağustos 2012 Tarihileri arasında , sezonun en iyi filmleri Yıldızların altında devam edecek.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter