Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

EN İYİ 10 YAZ AŞKI FİLMİ

EN İYİ 10 YAZ AŞKI FİLMİ
Üye: Sena Pasin Dalga sesleri ve hafif esintilerin arasında kaçamak bakışlar, şezlongda yan yana uzanmalar, sahil boyunca el ele yürüyüşler derken bazı bünyelerde hafif kıpırtılar yaşanır bazılarında ise ateş çoktan bacayı sarmıştır. İşte sinemadan sizin için derlediğim en güzel 10 Yaz Aşkı Filmi.

Yazın; yeni insanlarla tanışmak, yeni yerlerde bulunmak ya da hayatı biraz daha hafif yaşamak anlamına geldiğini herkes bilir. Bu yüzden pek çok kişi soluğu tatil beldelerinde ya da görmek istediği yeni şehirlerde alırken, tatile gidemeyip şehirde kalanlar da kendilerini tatlı bir rehavete bırakırlar. Bu mevsimi en güzel kılan şey ise şüphesiz bir yaz aşkıdır. Dalga sesleri ve hafif esintilerin arasında kaçamak bakışlar, şezlongda yan yana uzanmalar, sahil boyunca el ele yürüyüşler derken bazı bünyelerde hafif kıpırtılar yaşanır bazılarında ise ateş çoktan bacayı sarmıştır. İşte sinemadan sizin için derlediğim en güzel 10 Yaz Aşkı Filmi.


THE NOTEBOOK (2004) Not Defteri

Tipik bir zengin kız- fakir oğlan ilişkisi gibi görünse de ilerleyen dakikalardan bundan daha fazlasını vaad eden bir film olduğunu anladığınız The Notebook, 1940'lı yılların Amerika'sında 2. Dünya Savaşı patlak vermeden hemen önce başlıyor. Ailesiyle yaz tatiline giden Alie ile Noah arasındaki yaz aşkını konu alan film, savaşın başlaması ile seyir değiştiriyor.


 

ADVENTURELAND (2009) Yaz Aşkı

1987 yazında, üniversite mezunu ve taze bir işsiz olan James, bir eğlence parkında kendine geçici bir iş bularak para biriktirmeye çalışıyor. Bu sırada başka bir çalışan olan Em'e aşık oluyor. Tuhaf park çalışanları ve karmaşık aşk üçgeniyle Adventureland bize yaz aşkının, part-time yaz işlerinde de doğabileceğini hatırlatıyor.


 

BEFORE SUNRISE (1995) Gün Doğmadan

Avrupa'da yaptıkları bir tren yolculuğu esnasında tanışan ve gün doğana kadar birlikte zaman geçiren genç bir kadınla erkeğin hikayesini anlatan film muhtemelen en kısa ama en derin yaz aşkı filmlerinden biri. Before Sunrise öyle başarılı oldu ki ardından aynı çiftin farklı buluşma ve hallerini izlediğimiz Before Sunset ve Before Midnight adlı devam  filmleri de çekildi.


 

MY GIRL (1991) Kız Arkadaşım

Neden hep yetişkinlerin hayatından gidiyoruz bilmem ama bu kez baş rollerde iki çocuk var. Her ne kadar film daha sonra direksiyon kırsa da, 10'lu yaşlarının başındaki bu iki çocuğun yaşadığı yaz aşkı hafızalardan silinmiyor.

 

 

VICKY CRISTINA BARCELONA (2008) Barselona,Barselona

Yaz tatili için İspanya'ya giden iki kız arkadaşın aynı erkeğe aşık olmaları ile başlayan film, İspanyol ateşini damarlarınızda hissetmenize neden olacak kadar ateşli. Woody Allen'ın şehirlere olan düşkünlüğü de eklendiğinde kendinizi Barselona'ya aşık halde de bulabilirsiniz.


 

50 FIRST DATES (2004) 50 İlk Öpücük

Hawaii'de geçen ve birbirinden güzel egzotik müzikleri olan 50 First Dates, uzun süreli bir ilişki istemeyen Henry ile kısa süreli hafıza kaybı yaşayan Lucy'nin kalbinizi ısıtacak aşkını anlatıyor. Ayrıca aşkınızı canlı tutmak için neler yapabileceğinize dair ipuçları da veriyor.


 

MOONRISE KINGDOM (2012)

Yetişkinlerin dünyasıyla kıyaslanınca çocukların aşkları da daha masum ve içten oluyor. İşte iki genç aşığın yetişkinlerden kaçarak aşklarını yaşamaya çalışmalarını anlatan Moonrise Kingdom, Wes Anderson'ın kendine has tarzı ile unutulmaz filmler arasında yer alıyor


 

Y TU MAMA TAMBIEN (2001)

Meksikalı ki genç arkadaşın, kendilerinden yaşça büyük çekici bir kadınla çıktığı tatili anlatan filmde; hayata, arkadaşlığa, aşka ve sekse dair öğrenilecek çok şey olduğu vurgulanıyor.


 

DIRTY DANCING (1987) Kirli Dans

Yaz tatilini ailesiyle geçiren Baby ile ateşli dans eğitmeni Johnny'nin aşkını anlatan Dirty Dancing, çiftin unutulmaz dans sahneleri ile hafızalara kazınıyor. 2004 yılında ikincisi de çekilen film, yine gerçek bir klasik aşk hikayesi.



GREASE (1978)

Müzikallerden parodilere kadar pek çok işlenen konusu, unutulmaz müzikleri ve dansları ile tüm dünyaca sevilen Grease; cici bir kız olan Sandy ile serseri Danny'nin yaz aşkını anlatıyor. Ne var ki yaz aşkı bittikten sonra aynı lisede olduklarını öğrenen çiftimiz aşklarını devam ettirmekte ve kendi çevrelerine uydurmakta zorlanıyorlar. Klasik arabalar, havalı saçlar, John Travolta'nın gençliği ve birbirini çeken zıt kutuplar... Bu efsane film yaz aşkını ve sonrasında olanları anlatan en iyi filmi diyebiliriz.

  

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter