Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Spike Lee'ye, Venedik'ten “Film Yapımcısına Övgü 2012” Ödülü

Spike Lee'ye,  Venedik'ten “Film Yapımcısına Övgü 2012” Ödülü
Biennale di Venezia ve Jaeger-LeCoultre, çağdaş sinemaya büyük yenilikler getiren, Amerikalı yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcı Spike Lee’nin Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Jaeger-LeCoultre Film Yapımcısı Övgü 2012 Ödülüne layık görüldüğünü duyurdu.

 

 

Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera, Spike Lee'yi tebrik ederken, “Spike Lee özgür ve gözüpek bir kişiliğe sahip. Aynı zamanda, cesur, çarpıcı, öngürülemeyen ve provokatif filmlerin yaratıcısı. Onun yaptığı filmler önyargılarımızı ve kalıplaşmış fikirlerimizi sorgulamamızı sağlıyor.” dedi.


Ödül Spike Lee’ye 69. (29 Ağustos - 8 Eylül 2012) Venedik Film Festivalinin 31 Ağustos günü Paolo Barata başkanlığındaki Biennale di Venezia’nın organize edip Alberto Barbera yönettiği ödül töreni sırasında verildi. 


Ödül töreninin ardından, 69. Venedik Film Festivali'nde Michael Jackson'ın tarihi albümü, Bad’in 25. yıldönümü vesilesiyle Spike Lee’nin çekmiş olduğu yeni belgesel filmi “Bad 25”ın  dünya prömiyerini gerçekleştirildi. Spike Lee, Michael Jackson için daha önceden iki video çalışması yapmıştı; “They don’t care about us” (1997)  ve “This Is It” (2009) .

 

Bu ödüle önceki yıllarda  Takeshi Kitano (2007), Abbas Kiarostami (2008), Agnès Varda (2008), Sylvester Stallone (2009), Mani Ratnam (2010), ve Al Pacino (2011) layık görülmüştü.


Spike Lee, Afro-Amerikan yönetmenlerin en ünlüsü ve son 30 yılda Amerikan filmlerinin en önemli simalarından biri olarak kabul edilmektedir. Filmleri ırkçılık ve ırklararası ilişkiler gibi siyasi ve toplumsal sorunları ile ele alır. 

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter