Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"KÜF"ün Dünya Prömiyeri Venedik'te

"KÜF"ün Dünya Prömiyeri Venedik'te
Ali Aydın'ın ilk filmi 'Küf'ün dünya prömiyeri Venedik’te yapıldı. Filmin oyuncularının da katıldığı Sala Darsena Sineması’ndaki gösterime ilgi yoğundu.

Ali Aydın'ın ilk uzun metraj filmi Küf’ün dünya prömiyeri, 2 Eylül Pazar günü 69. Venedik Film Festivali kapsamında International Film Critics' Week (Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası) Bölümü'nde gerçekleştirildi. Sala Darsena Sineması’nda yapılan gösterime ilgi yoğundu. Gala gösterimine yönetmen Ali Aydın’la beraber, filmin oyuncuları Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer de katıldı.

 

Festivalin ilk günlerinde filmin İtalya haklarını ünlü İtalyan yönetmen, oyuncu ve yapımcı Nanni Moretti’nin sahibi olduğu dağıtım şirketi Sacher Film tarafından alındığı duyrulmuştu. Nanni Moretti de gala gösteriminde Küf ekibini yalnız bırakmadı ve ekiple beraber salona girip filmi izledi.

 

Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası bölümünde gösterilen 9 filmden biri olan Küf, bu bölüm dışında, ilk filmlerin yarıştığı kategoride de Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü için yarışacak.

 

18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.

 

Türkiye - Almanya ortak yapımı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ve Hamburg Film Fonu desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri geçtiğimiz sene Adana'nın Pozantı ilçesinde ve Belemedik Köyü'ndeki Hacıkırı Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sene Saraybosna Film Festivali'nde Work in Progress Ödülü'nü kazanan filmin post prodüksiyon işlemleri Berlin'de tamamlandı. Yapımcılığını Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın beraber üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel yaparken, sanat yönetimi Yunus Emre Yurtseven ve Meral Efe'ye ait.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter