Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Tom Hanks, efsane Başkan'ın' akrabasıymış

Tom Hanks, efsane Başkan'ın' akrabasıymış
Hollywood yıldızı ünlü oyuncu Tom Hanks ile ABD eski Başkanı Abraham Lincoln'un akraba olduğu ortaya çıktı.

 

ABD'de çekimi geçtiğimiz hafta biten "Killing Lincoln " adlı film, ilginç bir gerçeğin de gün yüzüne çıkmasını sağladı. İki Oscar ödüllü Tom Hanks, ABD'nin beşinci Başkanı Abraham Lincoln ile akraba olduğunu açıkladı. Hanks kendisinin, suikast sonucu öldürülen ilk ABD Başkanı Abraham Lincoln'un annesi Nancy Hanks tarafından dördüncü nesilden üçüncü kuzen olduğunu belirtti.

 

56 yaşındaki aktör Hanks, Ulusal Coğrafya Kanal'ı tarafından çekilen iki saatlik filmde anlatımını üstlendiği Lincoln ile akraba olduğunu çocukluktan beri bildiğini söyledi. Okulda başkanlarla ilgili hazırlanan tüm makalelerde Lincoln'un hayatını yazdığını anlatan Hanks, akrabalık ilişkisinin çok güçlü olmadığını da sözlerine ekledi.

 

 

Bill O'Reeilly'nin kitabında yola çıkılarak, tarihi belgelerin de eklenmesiyle hazırlanan filmde, Başkan Lincoln'u Billy Campbell'in oynayacağı kaydedildi. ABD'de köleliğe son veren Cumhuriyetçilerin ilk başkanı Lincoln, 1865'te uğradığı suikast sonrası yaşamını kaybetmişti. Başkan Lincoln'un neslinden gelen son kişi 1984'te yaşamını kaybetti. Efsane başkanın hayatını anlatan filmin ise önümüzdeki yılbaşlarından yayınlanmaya başlanacağı kaydedildi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter