Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İtalyan 'Oscarları' sahiplerini buldu. "Şahane Misafir" ödül adı mı?

İtalyan 'Oscarları' sahiplerini buldu. "Şahane Misafir" ödül adı mı?
İtalyan sinema dünyasının ''oscar''ı olarak kabul edilen David di Donatello ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu...

 

Başkent Roma'daki Auditorium di Conciliazione'de yapılan ödül törenine başta İtalyan sinemasının önemli yıldızları olmak üzere, çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Konuklar arasında, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de eşi İnci Akil ile birlikte yer aldı. Uzun yıllardır İtalya'da yaşayan ve son filmi ''Şahane Misafir'' ile 8 dalda bu yılki David di Donatello'ya aday olan Ferzan Özpetek kırmızı halıda, Türk basın mensuplarına, ''Kimin kazandığını biliyorum, çok sevdiğim 2 kişi, 2 yönetmen kazandı bence'' diyerek esprili bir tahminde bulundu.

 

 

İtalya Sinema Akademisi tarafından 1955 yılından bu yana verilen David di Donatello ödüllerinde bu yıl, en iyi film ödülü, yönetmenliğini Paolo ve Vittorio Taviani kardeşlerin yaptığı ''Cesare Deve Morire'' (Sezar Ölmeli) filmine verildi. Daha önce Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülüne de layık görülen ''Cesare Deve Morire'' filmi, yönetmen Taviani kardeşlere, en iyi yönetmen dalındaki ödülü de kazandırdı. Film ayrıca, en iyi prodüktör, en iyi montaj, en iyi canlı ses kayıt ödülleriyle birlikte geceyi 5 ödülle tamamladı.

 

 

''Cesare Deve Morire'' gibi gecede ödüle doymayan bir diğer film ise başrolünde ABD'li aktör Sean Penn'in bulunduğu, yönetmenliğini İtalyan Paolo Sorrentino'nun üstlendiği ''This Must be the Place'' oldu. Film, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi müzisyen, en iyi müzik, en iyi makyaj ve en iyi saç ödüllerini kazandı.

 

 

Gecede en iyi kadın oyuncu ödülüne ''Io sono li'' filmindeki rolüyle Çinli aktris Zhoa Tao, en iyi erkek oyuncu ''Habemus Papam'' filmindeki rolüyle Michel Piccoli layık görüldü. En iyi yardımcı erkek ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri ise ''Romanzo di Uno Strage'' filminin yıldızlarına gitti. Pierfrancesco Favino en iyi yardımcı erkek, Michela Cescon da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.

 

 

Ödül töreninde ayrıca, en iyi çıkış yapan yönetmen ödülünü ''Scialla'' filmiyle Francesco Bruni, en iyi sahneleme ödülünü ''Habemus Papam'' ile Paolo Bizzari, en iyi kostüm ödülünü ''Habemus Papam'' ile Nina Terli Taviani, en iyi görsel efekt ödülünü ''Romanzo di Uno Strage'' ile Stefano Marinoni ve Paola Trisoglio, en iyi uzun metraj belgesel ödülünü ''Tahrir Liberation Square'', en iyi kısa metraj belgesel ödülünü ''Dall'ammazzare il maiale'', en iyi Avrupa Birliği filmi ödülünü ''Quasi Amici (Intouchables)'' ve en iyi yabancı film ödülünü de ''Una Separazione (The Separation)'' kazandı.

 

 

Öte yandan, ''Scialla'' filmine; David di Donatello gençlik ödülü, Liliana Cavani'ye de kariyer ödülü verildi. David di Donatello 2012 ödüllerine ''En iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi şarkı, en iyi müzik, en iyi makyaj, en iyi saç ve en iyi kostüm, olmak üzere 8 dalda aday olan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in ''Şahane Misafir'' (Magnifica Presenza) filmine ise ödül çıkmadı.

 

Etiketler: David di Donatello

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter