Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

ALTIN KOZA MIYAZAKI TOPLU GÖTERİSİ İLE ÇOCUKLARI SELAMLIYOR

ALTIN KOZA MIYAZAKI TOPLU GÖTERİSİ İLE ÇOCUKLARI SELAMLIYOR
16 – 22 Eylül tarihleri arasında yapılacak Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında, Hayao Miyazaki’nin eserlerden oluşan bir seçki çocuklarla buluşacak.

Bu yıl 16 – 22 Eylül tarihleri arasında yapılacak Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali’nde, anime ve manga ustası Hayao Miyazaki’nin eserleri, Miyazaki Toplu Gösterisi başlıklı bir bölümle, çocuklarla buluşacak.

 

Elli yılı aşkın bir süredir sanat yaşamı içinde olan Miyazaki, aynı zamanda yakın çalışma arkadaşı Isao Takahata ile birlikte, dünyanın sayılı animasyon stüdyolarından biri kabul edilen, Studio Ghibli’nin de kurucusu.

 

Miyazaki’nin ününün Japonya dışına taşarak dünyaya ulaşması, 2002 yılında Ruhların Kaçışı (Spirited Away) isimli fimi ile, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü alan ilk animasyon olarak tarihe geçmesiyle oldu. Film, 2003 yılında ise En İyi Animasyon Oscar’ına layık görüldü. 

 

Özellikle son yıllardaki eserlerinde, yönetmenliğin yanı sıra metin yazarlığı da yapan sanatçının kariyerinin başında yeraldığı projelerden biri de, yönetmenliğini Isao Takahata’nın yaptığı ve ülkemizde de bilinen Heidi isimli animasyon.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında sanatçının, Kırmızı Kanatlar (Porco Rosso), Rüzgarlı Vadi (Nausicaä of the Valley of the Wind), Küçük Denizkızı (Ponyo - Ponyo on the Cliff by the Sea), Yüreğinin Sesi (Whisper of the Heart), Sihirli Kedi (The Cat Returns) isimli filmleri çocuklarla buluşacak. 

Etiketler: altın koza, miyazaki

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter