Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Kristal Kayısı'da Kısa Film başvuruları başladı!

Kristal Kayısı'da Kısa Film başvuruları başladı!
Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması başladı!

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde kısa film heyecanı başlıyor. 

 

Malatya Uluslararası Film Festivali, kısa film çekimini teşvik etmek; bu türde film çeken genç yetenekleri keşfetmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması’nı düzenlemeye devam ediyor.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin festivalin www.malatyafilmfest.org.tr adresli web sitesinde yer alan Festival Yönetmeliği’ni dikkate almaları ve 10 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Festival Merkezi’ne başvurmaları gerekiyor. 

 

Başvuru için herhangi bir yaş, deneyim, tür ya da tema kısıtlaması bulunmayan yarışmaya, Kasım 2013 tarihinden sonra çekilmiş ve süresi 30 dakikayı aşmayan filmler kabul edilecek. Daha önce ulusal ya da uluslararası bir yarışmada ödül almış olmaksa katılım için bir engel değil. 

 

Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 10 film, festival basın toplantısında ve aynı gün de festivalin resmi web sitesinden duyurulacak.

 

Birincinin Kristal Kayısı Ödülü yanı sıra 5.000 TL para ödülü de kazanacağı yarışmada, ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 27 Kasım 2014 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni’nde alacak.

 

Yarışmaya katılmak isteyen kısa filmciler Kısa Film Yarışma Yönetmeliği’nde yer alan Festival Merkezi telefonlarını arayarak ayrıntılı bilgi alabilirler. 

 

KATILIM KOŞULLARI


1)             Yarışmanın son başvuru tarihi 10 Ekim 2014Cuma günüdür.

2)             Yarışmaya Kasım2013 tarihinden sonra tamamlanmış filmler katılabilir.

3)             Yarışmaya süresi 30 (otuz)dakikayı aşmayan filmlerbaşvurabilir.

4)             Yarışmacılar birden fazla eserle başvuru yapabilir.

5)             Yarışma ulusal kısa film alanında yapılacaktır, bu nedenle yapımcılardan veya yönetmenlerden en az birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

6)             Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak, yarışmaya katılıma engel değildir. Ancak, daha önce Malatya Uluslararası Film Festivali çerçevesinde bir yarışmaya başvurmuş olan filmler bu yarışmaya katılamaz.

7)             Yarışmada tür ayrımı yapılmamıştır. Kurmaca, deneysel ve canlandırma türlerinden herhangi birinde çekilmiş tüm filmler katılabilir.

8)             Filmin CD ve DVD kopyalarının üzerine anlaşılır şekilde yönetmenin adı, soyadı, filmin adı, süresi ve yapım tarihi yazılmalıdır.

9)             Film, Türkçe dışında herhangi başka bir dilde çekilmiş ise ön jüri değerlendirme kopyalarında Türkçe altyazı olmak zorundadır.

10)         Festival Yönetimi, filmden 3 dakikalık bir bölümü, tanıtım amaçlı olmak koşuluyla kullanım hakkına sahiptir.

11)         Eser sahipleri filmler ön değerlendirmeden geçmiş olsun ya da olmasın, son başvuru tarihinden sonra filmlerini festivalden çekemezler.

12)         Festival Yönetimi teknik olarak yeterli görmediği yapımları yarışmadan çekme hakkına sahiptir.

13)         Ön Jüri değerlendirmesi sonunda en fazla 10 (on) film yarışmaya aday gösterilir.

14)         Ön jüri tarafından izlenerek yarışmaya uygun görülen filmler, festival basın toplantısında ve aynı gün festivalin resmi web sitesinden duyurulacaktır. Ön değerlendirmeyi geçemeyen film sahiplerine herhangi bir iletişim yoluyla, ön değerlendirmeyi geçemedikleri bilgisi verilmeyecektir.

15)         Yarışmaya kabul edilen filmlerin yaratıcı ekibinden sadece 1 (bir) temsilci festivale davet edilecektir. Festivale katılım tarihleri Festival Yönetimi tarafından bildirilecektir.

16)         Filmler jüri üyelerine ve izleyicilere Festival Yönetimi’nin uygun göreceği salonlarda ve programa göre sunulur. Gösterimler sırasında Festival Yönetimi’ne ya da salon görevlisine, salon, seans ya da program değişikliği talebinde bulunulamaz.

17)         Ön jüri tarafından yarışmaya uygun bulunmayan filmler, Festival Yönetimi’nce yarışma dışı gösterim programına alınabilir. Filmin yasal sahibi, filminin yarışma dışı programda gösterilmesini istemiyorsa bu durumu başvuru formunda belirtmek zorundadır.

18)         Filmler 35mm, 16mm, dijital ya da video formatında çekilmiş olabilir. Ancak gösterimler H.264 P.1080 formatında hard disk üzerinden gerçekleştirilecektir.

19)         Eser sahipleri www.malatyafilmfest.org.tr adresinden indirebilecekleri ya da Festival Merkezi’nden temin edebilecekleri Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurup imzalayarak; aşağıda istenen materyallerle birlikte, son başvuru tarihi olan 10 Ekim 2014 Cuma gününe kadar Festival Merkezi’ne ulaştırmalıdır.

a)        Filmin künyesi (Türkçe ve İngilizce)

b)        Filmin özeti (Türkçe ve İngilizce)

c)        Yönetmenin biyografi ve filmografisi (Türkçe ve İngilizce)

d)        Filmden 3 adet fotoğraf (TIFF ya da JPEG formatında, 300 DPI)

e)        Yönetmenin fotoğrafı (TIFF ya da JPEG formatında, 300 DPI)

f)         Filmin dijital ortamda afişi (TIFF ya da JPEG formatında, 300 DPI)

g)        Filmin varsa katıldığı festival ve kazandığı ödüllerin listesi (Türkçe ve İngilizce)

h)        Ön Jüri değerlendirmesi için filmin 5 adet DVD kopyasının (ya da DVD içerinde .Avi/.Mov/.Mkv/.Mp4 formatında) yanı sıra Vimeo, Youtube vb. sitelere yüklemeleri ve filmlerin linklerini başvuru formuna yazmaları gerekmektedir.

i)          Filmin fragmanı

j)          Filmin gösterileceği salonlarda asılmak üzere 3 adet basılı afişi

k)        Film 35mm, 16mm, dijital ya da video formatından çekilmiş olsa dahi, filmlerininH.264 P1080 formatında gösterimkopyası

l)          Film, Türkçe çekilmiş ise İngilizce altyazılı; Türkçe dışında herhangi başka bir dilde çekilmiş ise Türkçe ve İngilizce altyazıları eklenmiş olarak gönderilmelidir.

m)     Filmin timecodelu İngilizce diyalog listesi (elektronik ortamda) (Türkçe ve İngilizce dışında başka bir dilde çekilmiş ise ayrıca timecodelu Türkçe diyalog listesi)

 

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter