Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Kahramanlık Filmine Oyuncu Vatandaş Desteği

Kahramanlık Filmine Oyuncu Vatandaş Desteği
Çekimleri Manisa’nın Kula ilçesinde devam eden Taş Mektep: Ya İstiklal Ya Ölüm adlı sinema filminin setinde geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı.

Kulalılar, sete giderek 63 öğrencinin şehit olmasını hikaye edinen filmde gönüllü olarak oyunculuk yapmak istediklerini söylediler. Kulalılar, bu isteklerinin yerine gelmesiyle kamera karşısına geçtiler.

 

Kurtuluş Savaşı sırasında son sınıfta okullarını bırakarak katıldıkları Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan 63 öğrencinin hikayelerini konu edinen 'Taş Mektep: Ya İstiklal Ya Ölüm'ün çekimleri Manisa'nın Kula ilçesinde devam ediyor.

 

'Taş Mektep: Ya İstiklal Ya Ölüm'ün Manisa'nın Kula ilçesindeki çekimleri sırasında ilginç bir olay yaşandı. Kulalılar, sete giderek Kurtuluş Savaşı sırasında okullarını son sınıfta bırakarak cepheye giden 63 öğrencinin şehit olmasını hikaye edinen filmde gönüllü olarak oyunculuk yapmak istediklerini söylediler. Yunan işgali sırasında ilçelerinden birçok şehit vermiş olan Kulalılar, bu isteklerinin yerine gelmesiyle kamera karşısına geçtiler. 'Taş Mektep: Ya İstiklal Ya Ölüm'de Oyunculuk yapan Kulalılar, bir kahramanlık filminde rol almaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

Gül İle Özal'ın Okulu 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın da öğrenim gördüğü Kayseri Taş Mektep'in şehit olan öğrencilerinin hikayelerini konu edinen 'Taş Mektep - Ya İstiklal Ya Ölüm' adlı sinema filminin çekimlerine başlandı. 1920-1921 öğretim yılında Kurtuluş Savaşı'na katılmak için Kayseri Lisesi'nin son sınıfından ayrılıp cepheye giderek şehit olan 63 öğrencinin hikâyesini Yılmaz Karakoyunlu senaryolaştırdı.

 

Altan Dönmez'in yönettiği 'Taş Mektep: Ya İstiklal Ya Ölüm'de başrolleri Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Feride Çetin, Bora Akkaş,Barış Hayta, Hazım Körmükçü, Elit İşcan ve Lale Cangal paylaşıyor. Elin Ecealp ile Galip Güner'in yapımcısı olduğu 'Taş Mektep - Ya İstiklal Ya Ölüm'ün sanat yönetmenliğini 5 Altın Portakal ödüllü Mustafa Ziya Ülkenciler üstlendi. Savaş sahnelerinde kullanılan Türk ve Yunan askerlerinin üniformaları ve postalları orjinallerine uygun olarak hazırlandı.

 

63 Öğrencinin Kahramanlığı Nutuk'ta Yer Almıştı

 

Nutuk'ta da yer alan Taş Mektep'in 63 şehit öğrencisinin hikayesini beyaz perdeye yansıtacak olan 'Taş Mektep: Ya İstiklal Ya Ölüm', izleyiciyle 15Şubat 2013'de buluşacak.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter