Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
GENÇ USTA, FESTİVAL TAKIPÇİLERİYLE BİR KEZ DE NIŞANTAŞI'NDA BULUŞUYOR! Festivalin ilk gününde seyircilerle ilk kez buluşan Morteza Farshbaf, heyecanla karşılanan filmi Yas ile yine sinefillerle buluşacak. Genç yönetmen, Nişantaşı Citylife City's Sinemaları'nda 13.30 seansında gösterilecek filminin hemen ardından izleyicilerle buluşarak akıllara takılan noktalara ışık tutacak.

HAFTAYA NORVEÇ'TEN PUNK ROCK BİR BAŞLANGIÇ Yönetmen Jens Lien festival takipçileriyle buluşuyor. Fitaş 4'te saat 13.30'da gösterilecek Norveç’in Evlatları filminin ardından, Norveç banliyölerinde geçen bu aile hikâyesiyle ilgili salonu dolduranların sorularını yanıtlayacak.

 

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI POLONYASI'NA GÜNCEL BİR ZİYARET Yönetmen Agnieszka Holland, haftanın ilk gününde salonu dolduranların beğenisine sunacağı yapımında, Doğu Avrupa'nın yakın tarihi üzerinden hayatın dinamiklerini sorgulamaya iten bir film sunuyor. Fitaş 4'te saat 16.00'da gösterilecek Karanlıkta Kalanlar'ın ardından filmin oyuncularından Benno Fürmann ve Robert Wieckiewicz festival takipçileriyle buluşarak soruları yanıtlayacak. Wieckiewicz aynı zamanda Cesaret filminin de başrol oyuncusu.

 

SÜTOĞLAN FESTİVAL SALONLARINDA! 1976'da çekildiği günden bu yana seyredildikçe akıllara kazınan ve güldürü denilince Türkiye sinemasında akla gelen ilk filmlerden biri olan Süt Kardeşler, festivale tek bir gösterimle konuk oluyor. Festivalin açılış töreninde Sinema Onur Ödülü alan Halit Akçatepe'nin başrollerden birini üstlendiği yapımın gösterimine Akçatepe de bizzat katılacak. Filmin gösterimi Beyoğlu Sineması'nda saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

 

PERSEPOLİS'TEN İSTANBUL’A! İranlı yönetmen Marjane Satrapi'yi sinemaseverler Persepolis filmiyle hatırlayacaktır. Festivalde yer alan filmi Azrail'i Beklerken'le Satrapi, zaman tünelinde birkaç on yıl daha geriye giderek izleyiciyi 1950'lerin İran'ına davet ediyor. Yönetmenin gösterimin ardından soruları da cevaplayacağı Akbank Galası, Nişantaşı Citylife City's Sinemaları'da saat 21.30'da gerçekleşecek. 

 

SATRAPI'NIN SİNEMADA ANLATTIĞI MASALLAR Festival etkinliklerinden ikinci sinema dersi Marjane Satrapi tarafından veriliyor. Yönetmen sinema macerasını derse katılacaklarla paylaşacak. Satrapi'yle buluşma Salon'da saat 16.00'da.

 

BitamBiöğrenci ÇOCUK VE GENÇLERLE SİNEMAYI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR İKSV'nin sosyal sorumluluk projesi BitamBiöğrenci ile, festivalin ilk gününde olduğu gibi yarın da Zoé Chantre'ın Beni Dik Tut adlı filminin gösteriminde salonlar çocuk ve gençlerle dolacak.

 

BASIN GÖSTERİMLERİ Festival programında iki basın gösterimi yer alacak. Her ikisi de Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterimlerden ilki saat 10.30'da Julie Delpy'nin New York'ta 2 Gün adlı filmi. İkinci gösterim ise “Uluslararası Yarışma” filmlerinden Cristian Jimenez'in yönetmenliğini yaptığı Bonzai. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter