Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Dizi yapımcıları dernek kurdu

Dizi yapımcıları dernek kurdu
Türkiye’nin önde gelen dizi yapımcıları ekonomik ve sosyal hakları için örgütlendi.

Televizyon dizisi yapımcıları, mesleki dayanışma ve işbirliği ortamını yaratmak, yapımcıların çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla Yapımcılar Derneği’ni kurdu.

 

Kurucu , Geçici yönetim kurulu başkanlığını Birol Güven’in yaptığı derneğin kurucuları arasında Faruk Turgut, Ali Gündoğdu, Mehmet Fatih Aksoy, Erol Avcı, Nilgün Sağyaşar, Timur Savcı, Türker İnanoğlu, Osman Sınav, Şükrü Avşar, Ekrem Çatay, Kerem Çatay, Murat Tokat, Necati Akpınar ve Özge Şen yer alıyor.

 

Derneğin kuruluş amacı ve misyonuyla ilgili açıklamada şunlar belirtildi: ‘’Yapımcılar Derneği, sektöre ilişkin yasa, yönetmelik gibi hukuki metinlerin üretiminde etkin görev almayı hedeflemektedir. Üretim sonrası sinema eserleri için toplanıp dağıtılacak olan telif bedellerinin belirlenmesinde aktif rol alacaktır. Yapımcılar Derneği, televizyon ve sinema endüstrisine ilişkin her türlü konuya ve soruna doğrudan müdahale etmeyi; çözüm üretmeyi, uzlaşılar sağlamayı ve belirleyici olmayı; film, dizi gibi her türlü görsel-işitsel eser üretiminde koşulların ve çalışma ilişkilerinin belirlenmesinde söz sahibi olmayı amaçlamaktadır.”

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter