Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ankara'da ödüller sahiplerini buldu!

Ankara'da ödüller sahiplerini buldu!
Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Ulusal Uzun”, “Kısa” ve “Belgesel” dallarında ödüller sahiplerini buldu. “En İyi Film” ödülü, yönetmen Atıl İnaç’ın “Daire” filmine verildi. Geceye damga vuran film 5 ödülle “Şarkı Söyleyen Kadınlar” oldu.

Halkbank ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festivalde merakla beklenen yarışma sonuçları belli oldu. “Ulusal Uzun Film” kategorisinde “En İyi Film” Atıl İnaç’ın “Daire” adlı filmi olurken “En İyi Yönetmen” ödülü ise “Şarkı Söyleyen Kadınlar” filminin yönetmeni Reha Erdem’e verildi. 

 

Derece alanların ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Geceye, Halkbank Tanıtım ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yalçın Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, oyuncular Belçim Bilgin, Mert Fırat, Deniz Hasgüler, Gözde Duru, Hazar Tunalı, İlkay Kayku Atalay, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, besteci Turgay Erdener katıldı. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Deniz Çakır yaparken, Vistani grubu da çaldığı film müzikleriyle geceye renk kattı.

 

Gecede, “En İyi Film Ödülü”nü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Mert Fırat, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ise Belçim Bilgin verdi.

 

EN İYİ ULUSAL FİLM ÖDÜLLERİ

 

Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin, oyuncu Mert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve Yunanlı ünlü görüntü yönetmeni Andreas Sinanos’tan oluşan “Ulusal Uzun Film Seçiciler Kurulu” yarışma için seçilen 10 film arasından en iyileri belirledi. Buna göre ödüller şöyle sıralandı:

 

En İyi Film Ödülü: “Daire” Atıl İnaç

Siyad En İyi Film Ödülü: “Kusursuzlar” yönetmen Ramin Matin

Seçici Kurul Özel Ödülü: “Bir Varmış Bir Yokmuş” yönetmen Kazım Öz

Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü: “Cennetten Kovulmak” yönetmen Ferit Karahan

En İyi Yönetmen Ödülü: Reha Erdem “Şarkı Söyleyen Kadınlar”

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Nazan Kesal “Daire”

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Fatih Al “Daire”

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Deniz Hasgüler “Şarkı Söyleyen Kadınlar”

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Erol Babaoğlu “Daire”

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü: Emine Yıldırım “Kusursuzlar”

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Florent Herry “Şarkı Söyleyen Kadınlar”

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Ömer Atay “Şarkı Söyleyen Kadınlar”

En İyi Özgün Müzik Ödülü: Toygar Işıklı “Bir Küçük Eylül Meselesi”

En İyi Kurgu Ödülü: Ali Aga “Gözümün Nûru”

En İyi Ses Tasarımı Ödülü: Reha Erdem “Şarkı Söyleyen Kadınlar”

Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü: Faysal Soysal “Üç Yol”

Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü: Ayris Alptekin “Mavi Dalga”

Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü: Mirza Metin “Cennetten Kovulmak”

Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı Ödülü: Ferit Karahan “Cennetten Kovulmak”

 

ULUSAL KISA FİLM ÖDÜLLERİ 

 

Festival bünyesinde gerçekleştirilen Ulusal Kısa Film Yarışma sonuçları da belli oldu. 

 

Yönetmen Rezan Yeşilbaş ve Tufan Taştan, öğretim görevlileri Bülent Özkam, Berrin Balay Tuncer, sinemacı Natali Yeres’ten oluşan Ulusal Kısa Film Seçiciler Kurulu, yarışma için seçilen 57 filmi “Deneysel”, “Kurmaca” ve “Canlandırma” olarak üç ayrı dalda değerlendirdi. Buna göre “Kurmaca” dalında birinciliği, yönetmen Onur Yağız’ın “Patika” adlı filmi kazandı. İkincilik ödülüne yönetmen Cevahir Çokbilir’in “Nar Zamanı”, üçüncülük ödülüne ise yönetmen Cüneyt Karakuş’un “Suret” adlı filmi değer görüldü. Ayrıca yönetmen Onur Otacı ve Murat Kandemir’in “Göz” adlı yapıtına, “Sinema-TV öğrencilerini teşvik etmek ve sergiledikleri çabayı onurlandırmak için” Jüri Özel Ödülü verildi.

 

Seçiciler Kurulu, “Canlandırma” dalında birincilik ödülünü yönetmen Koray Sevindi’nin “Kafa” adlı filmine verdi. İkincilik ödülü yönetmen Ayçe Kartal’ın “Tornistan”, üçüncülük ödülü ise yönetmen Murat Kılıç’ın “Oxygen” adlı filmine gitti.

 

Son olarak Ulusal Kısa Film Seçiciler Kurulu, “Deneysel” dalında yarışan filmlerin içerik ve biçim yönünden deneysel film tanımına uygun bulunmaması nedeniyle bu dalda sadece tek bir filme ödül verilmesini kararlaştırdı. Buna göre, En İyi Film ödülü yönetmen Oğuzhan Kaya’nın “Mükemmel Bir Gün” adlı yapıtına verildi.

 

BELGESEL ÖDÜLLERİ

 

Festival kapsamında, Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda yer alan 11 belgesel film, yönetmenler Kurtuluş Özgen, Dilek Gökçin, Mehmet Eryılmaz, Tülin Erarslan ve Özgür Doğan’dan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Buna göre birincilik ödülü, yönetmen Güliz Sağlam’ın “Tepecik Hayal Okulu” adlı belgesel filmine verildi. İkincilik ödülüne yönetmen Muhammet Beyazdağ’ın “Zarok”, üçüncülük ödülüne ise yönetmen Veysi Altay’ın  “33 Yıllık Direniş, Berfo Ana” adlı eseri layık görüldü.

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter