Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Patlak Sokaklar, dublaj dudaklar

Patlak Sokaklar, dublaj dudaklar
(5.0/10)
Üye: Alper Turgut
"Patlak Sokaklar: Gerzomat" filmi için sanal dünyanın çok tıklanan absürt işleri, beyazperdeyle buluşuyor, diyebiliriz özetle. Şimdi Fransızca şarkıları “Sütü Seven Kamyoncular” ve “Bana Kitap Al” olarak çeviren ve bu gülüp geçilecek ve parlak fikir denilebilecek komikliği videoya çekip, Youtube'a atan gençler, milyonlarca kez izlenince yeni projelere girişti. Ve ardından reklam kokan hareketler (viral reklam) geldi, “Buz Gibi Biraderler”, “Tuttur En Kral Sensin”, “Minibüs”, “Yaşam Mücadelesi” gibi...

 

En sonunda da internet işi beş bölümlük Patlak Sokaklar'ı yayınlamaya başladılar. Filmi izledikten sonra Volkan Öge, Tansu Tunçel ve Ömür Cedimağar’dan oluşan BatesMotelPro ekibinin internetteki tüm videolarını seyrettim. Sanal dünyada izlediğim videolar pek komik değilken, bu projenin sinemayla buluşması bana fimden daha eğlenceli geldi. Evet, Patlak Sokaklar: Gerzomat olmamış bir iş, son tüketim tarihini çoktan geçmiş yabancı filmleri günümüze uyarlamak, dublaj yaparak eğlence vaat etmek, kusura bakılmasın, bana haliyle ve hayli zorlama geliyor.

 

Abdullah Oğuz'un ANS Prodüksiyon'u, Patlak Sokaklar: Gerzomat'ın (Gerzomat, gerzek otomatı imiş) yapımcılığını üstlendi. Filmin yönetmeni Kerim Barutçu. Senaryo BatesMotelPro ile Z. Nilüfer Özçelik'e ait. Patlak Sokaklar'ın oyuncu kadrosunda ise Volkan Öge, Tansu Tunçel, Ömür Cedimağar dışında Selin Demiratar, Doğa Rutkay, Kubilay Tunçer ve konuk oyuncu Bülent Serttaş var. İnternette ünlü olan ve oyuncu olmayanları, oyunculuk yapan, gerçek hayat ünlüleriyle kaynaştıran bu filmde, oyunculuk performanslarını eleştirmenin bir manası yok. Karükatürize, yapay, abartılı oyunculuklar, kötü görünüyor, sadece Tansu Tunçel öne çıkıyor, Kubilay Tunçer de fena değil, diğerlerini anlatmak ise gereksiz.

 

Filmi komik bulmasam dahi, izlenmesini isterim. Çünkü bu bir başarı öyküsü ve elbette hiç kolay bir iş değil. Birkaç yıl önce internette girdikleri absürt bir videonun ertesinde bunca yol alıp, emeklerinin uzun metraj bir filme dönüşmesi, bence takdire şayan. Keşke federalleri, pardon profesyonelleri bu işi karıştırmayıp, bağımsız bir film çekebilselerdi. İyi ve güzel bir iş çıkabilirdi ortaya... Profesyonel-amatör karışımı, filmin tadını bozmuş. Lakin memlekette sinema yapmak ve üstelik bağımsız olmak, çok ama çok zor. Şimdi burada esinlendiklerini, hangi filmlerden etkilendiklerini anlatmayalım uzun uzun. Sonuçta; Süper Türk filmini seyredecek olanlar onun yerine aptal kutusu televizyonla dalgasını geçen, tuhaf polisiye Patlak Sokaklar: Gerzomat'a gitsinler, gençler sevinsinler. 

 

Alper Turgut

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter