Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

OUTSIDERS (1.SEZON) - Farrell’lar Modern Hayata Karşı

:: Videolar OUTSIDERS (1.SEZON) - Farrell’lar Modern Hayata Karşı
(6.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
Outsiders dizisi aslında aksiyona açık bir konuya sahip olmasına rağmen daha çok dram ağırlıklı ilerliyor. Farrellların kendine has olan felsefesini sıklıkla kıran unsurlar zaman zaman dizinin ruhuna ters düşüyor.

Yıllardır modern hayattan uzak, dağda yaşayan bir kabilenin, düzenlerini bozmak isteyen kömür şirketine karşı verdikleri savaşı anlatan 2016 yapımı Outsiders dizisi, geçtiğimiz günlerde ilk sezonunu tamamladı. İkinci sezon onayını da alan dizinin yeni bölümlerinin ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmadı.


Karakter oyuncusu olarak yardımcı rollerde sıklıkla gördüğümüz David Morse dizinin kilit isimlerinden “Büyük Foster Farrell”ı canlandırıyor. Farrell klanının lideri Lady Ray (Phyllis Somerville), tahtın varisi olan oğlu Foster Farrell ile fikir ayrılıkları yaşarlar. Bir yandan kasabadakilerle bağımsızlık savaşı yaşayan Farrelllar, diğer yandan da kendi içlerinde bir liderlik çatışmasına girerler. Lady Ray, klanının kendi gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde kurallarına uyulmasını isterken, şiddet ve iktidar düşkünü Büyük Foster ise silahlanıp korkutarak bağımsızlığını ilan etmeye çalışır.


 

Dizinin diğer bir önemli karakteri olan Asa Farrell (Joe Anderson) ise kendi topluluğundan kaçıp modern hayata karıştıktan sonra umduğunu bulamayıp yıllar sonra geri döner. Fakat Asa’nın kendini, klanına tekrar benimsetmesi biraz zor olacaktır. Geride bıraktığı eski aşkı G'Winveer (Gillian Alexy) ise artık Büyük Foster’ın oğlu (Ryan Hurst) ile beraberdir. G'Winveer, hem şifacı olmasıyla hem de klandaki iki lidere yakın olmasıyla güçlü ve önemli karakterlerden biri olarak yer alıyor.


Kasaba tarafına baktığımızda ise Şerif Wade Houghton (Thomas M. Wright) dikkat çekiyor. Alkol ve kullandığı haplarla ayık kafayla gezmeyen Şerif, karısını kaybettikten sonra kendine gelememiştir. Farrelllardan korkan ve onların işledikleri suçları örtbas eden Şerif Wade’in neden böyle davrandığı ise ileriki bölümlerde ortaya çıkar. Ama kömür çıkarmak için Farrellları yaşadıkları yerden çıkarmaya çalışan şirketin yaptığı hamleler ve özellikle de ekibin başı olan içten pazarlıklı Haylie Grimes (Francie Swift), Şerif Wade’i bayağı zorlayacaktır.


 

Outsiders dizisi aslında aksiyona açık bir konuya sahip olmasına rağmen daha çok dram ağırlıklı ilerliyor. Farrellların kendine has olan felsefesini sıklıkla kıran unsurlar zaman zaman dizinin ruhuna ters düşüyor. Hayatında pişmiş makarna görmemiş bir insanın ATV kullanması açıkçası biraz tuhaf kaçıyor. Buna benzer mantık hataları haricinde dizinin diğer bir eksik tarafı da karakter dağılımı. Farrelllarda kadın ve erkek eşit konumda ama senaristler aynı hakkaniyeti gösterememişler. G'Winveer ve Lady Ray karakterleri çok güçlü ve önemli görevlere sahipler ama dramatik açıdan zayıf kalıyorlar. Dizide kadın ruhunun bir görünüp kaybolduğunu, kısaca eksik kaldığını söyleyebiliriz. Bu eksiklik de içinden çıkılması zor aşk hikayeleri ile doldurulmaya çalışılmış. Hasil (Kyle Gallner) ve Sally-Ann (Christina Jackson) arasındaki sempatik aşkın haricinde G'Winveer’a üç kişinin birden aşık olması gibi gayet entrikalı ilişkiler yumağına da şahit oluyoruz.


Outsiders, ilk sezonunda anlatmak istediğini biraz fazla yayarak izleyiciye aktardığı için ortalama bir dizi imajı verdiğini de eklemek lazım. Eğer hatalarını düzeltip bazı karakterlerini sivriltmeyi başarırsa ikinci sezonunda daha çok umut vaat edebilir.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter