Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Ötekiler ve Berikiler

Ötekiler ve Berikiler
Yazar: “Kırık Midyeler”, Türkiye’nin hem öz hem de geçici ötekilerine dair bir hikaye anlatıyor. Ya da birkaç iç içe geçmiş, kesişen hikayeyi anlatıyor diyelim.

Olaylar Kumkapı’da ucuz bir otelde geçmektedir ve filmin kahramanları bu otelde kalmaktadırlar.  Merkezde iki Kürt ergeni var. 15 yaşlarındaki yeğenler Hakim ve Faysal, Almanya'daki akrabalarının yanına gidebilmek umuduyla İstanbul'a çalışmaya gelen Mardinli iki çocuktur. İçlerinde daha sağ görülü olan Faysal, bir lokantada bulaşıkçılık yapar.  Maceracı ve isyankar bir tip olan  Hakim ise  midyecilik yaparak köşeyi döneceği hayaline kapılmıştır. Köşeyi dönünce de Almanya'daki akrabalarının yanına gidebilecek ve rahata kavuşacaktır.

 

Otelin diğer müşterileri arasında Boşnak Medina ve kızı var. Medina’nın kızı kalp hastasıdır ve Medina onu tedavi ettirecek parayı kazanmaya çalışmaktadır. Filmin diğer kahramanları arasında yine Doğu Avrupalı genç bir kadın ve Afrikalı göçmenler bulunur. Bütün bu garibanlar bir şekilde ayakta kalmaya ya da Avrupa’ya kapağı atmaya çalışırken otelin sahibi Cevat yasadışı yollarla para kazanmakta ve otel müşterilerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. 


Genç yönetmen Seyfettin Tokmak ilk filmi “Kırık Midyeler”le yoksulların, sömürülenlerin, kadersizlerin dünyasına bakmış. Daha iyi bir hayat peşinde  ya ülkenin doğusundan ya da daha kötü koşullardaki ülkelerden İstanbul’a gelen bu insanları burada da çok zor ve acımasız koşullar beklemektedir. İyi niyetli bir çaba olan Kırık Midyeler umarız seyirciye ulaşır. Seyfettin Tokmak ümit veren bir yönetmen, Kırık Midyeler’I de daha iyi filmlerin habercisi sayalım.    

 

Cüneyt Cebenoyan

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter