Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Öteki Taraf

Öteki Taraf
Yazar: Özgün Mert

Şarkıcı olarak başladığı kariyerinde, ‘Asmalı Konak’ dizisindeki oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken Özcan Deniz yönetmen olarak sinema serüvenine devam ediyor. ‘Ya Sonra’, ‘Evim Sensin’, ‘Su Ve Ateş’, ‘Sevimli Tehlikeli’, ve ‘İkinci Şans’ filmlerinden sonra ‘Öteki Taraf’ yönetmen koltuğunda oturduğu altıncı film. Projede kendisine Meryem Uzerli ve Aslı Enver eşlik ediyor. ‘Öteki Taraf’ 2011 yapımı İspanyol filmi karanlık Taraf ( La Cara Oculta )’ın bir uyarlaması. Türkiye’de illegal uyarlamalarla çok sık karşılaştığımız hesaba katılırsa, resmi bir uyarlama yapmış olmakta doğru bir karar. 


Çetin (Özcan Deniz) ve Ece (Aslı Enver)  mutlu bir çifttir, fakat Çetin'in eski sevgilisi Sara'dan (Meryem Uzerli) gelen iş teklifini kabul etmesi, ilişkilerinin zedelenmesine yol açacaktır. İlerleyen süreçte Ece tarafından terk edilen Çetin, tekrar Sara'yla birlikte olmaya karar verir. Ama yaşadıkları evde tuhaf ve gizemli olaylar başlar. 


Türk sinemasında gerilim ve korku deyince çoğunlukla dinsel öğeler içeren, metafizik olaylara dayanan filmlerle karşılaşıyoruz ‘Öteki Taraf’ ise gerçekçi yaklaşımıyla yeni bir soluk getiriyor. Gerilim unsurları çok dozunda kullanılmış ve yavaş yavaş artıyor özellikle ses kullanımıyla bunu başarıyor. Çapraz kurgu oluşu ve flashbackler filmdeki heyecanı arttırıyor, farklı karakterlerin gözünden aynı zaman dilimini izlememiz ve olayların açığa kavuşması izleyiciyi tatmin ediyor. Doğaüstü olaylar beklerken her şeyin mantıklı açıklamalarının yapılması filmin güzelliğini artırıyor. Gerilim filmlerinin olmazsa olmazı olan merak duygusu ve sürükleyicilik filmin tamamına hâkim.

 

Sadece gerilim izlemek ve korkmak isteyenler ise filmden uzak durmalılar, çünkü film tamamen gerilim değil, romantik ve duygusal sahnelerde barındırıyor. Özellikle Ece karakterinin acil durumlar için yapılan odada kalması, dışarıya çıkamayışı ve çaresizliği çok güzel anlatılmış, burada oyuncunun performansı da çok iyi. ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde de birlikte rol alan Özcan Deniz’le Aslı Enver’in uyumu görülmeye değer. Ayrıca Meryem Uzerli’de kırık Türkçesi ve fettan kişiliğinden dolayı Hürrem Sultan karakterinden esintiler barındırıyor.


İlk dakikalarından itibaren, seyirciyi içine alan ‘Öteki Taraf’ sonlarına doğru gerçekçilik sorunları yaşıyor ve biraz sendeliyor. Yok, artık diyeceğiniz sahnelerle karşılaşıyorsunuz. Filmin son bölümünü uzatmayıp daha hızlı bir final yapılsaymış çok daha başarılı bir film ortaya çıkarmış. Son olarak filme bilet alırken esprili durumlarda oluyor : ‘Öteki Tarafa iki bilet’.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter