Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Men & Chicken - İnsanlar ve Tavuklar

Men & Chicken - İnsanlar ve Tavuklar
(8.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Danimarka’nın mizahından ve Jensen’in absürt tarzından hoşlananlar, bilim, din ve ahlaki değerleri harmanlayarak ortaya çıkan, büyüklere masallar tadındaki bu tuhaf aile filmini seveceklerdir.

Absürtlüğün sınırlarını zorlayan Anders Thomas Jensen, Adam's Apples (Adem'in Elmaları, 2005) filminden on sene sonra Men & Chicken (İnsanlar ve Tavuklar) ile yine uçuk bir işe imza atıyor. Aynı oyuncularla çalışmayı seven yönetmenin filminde Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Ole Thestrup, Nicolas Bro’yu yine bir arada görüyoruz. Ayrıca filmde anlatıcı olan küçük kızın sesi de Jensen’ın kızı Karen Marie Jensen’a ait.


Aile kavramı üzerinden inanç ve ahlaki değerleri, kara mizah yoluyla eleştiren Men & Chicken filmi, birbirinden tuhaf beş kardeşin hikayesini anlatıyor. Gabriel ve Elias, babalarının ölümünden sonra bıraktığı kasette evlatlık olduklarını öğrenirler ve kısa bir araştırmadan sonra iki kardeş, biyolojik babalarını bulmak için nüfusu elli kişi bile etmeyen Ork Adası’na giderler. Farklı anneden üç kardeşleri daha olduğunu öğrenen Gabriel, geçmişle ilgili gizli sırların ortaya çıkabilmesi için tahmin ettiğinden daha zorlu bir süreç geçirecektir.


 

Beş kardeş benzer deformasyonlarla doğmuştur ve aralarında en aklı başında olan Gabriel ise birtakım estetik müdahaleler ile onlara nazaran fiziksel olarak biraz daha düzgündür. Aileden gelen kalıtsal özellikleri içten içe inkar eden ve kendini kardeşlerinden başka bir yere koyan Gabriel, çocukluğunu beraber geçirdiği Elias’ın hareketlerinden memnun değildir. Diğer kardeşleriyle tanışınca onlarla da uyum sağlayamaz. Şehirdeki insanlarla anlaşamayan Elias ise kardeşlerine hemen ısınır. Birbirinden farklı takıntıları ve garip hareketleri olan kardeşlerin özelliklerini kısaca şöyle özetleyebiliriz; Sinirlenince doldurulmuş hayvan ile insanlara vuran Franz, peynir sever Josef, kadın düşkünü Gregor, huysuz olduğu kadar duygusal da olan Elias ve katı yürekli Gabriel. Toplum kurallarına uymayı akıllarından bile geçirmeyen ve gayet mantıksız bulan bu insanları hizaya sokmaya çalışan Gabriel’in yöntemleri pek de iş yaramayacaktır.


Zıtlıklarla eğlenceli bir karakter çatışması yapan yönetmen, önceki filmlerine de göndermelerde bulunuyor. Elias’ın boğayla sahnesinde olduğu gibi Blinkende lygter (Flickering Lights, 2000) filminde de Mads Mikkelsen’ın canlandırdığı karakterin inekle benzer bir sahnesi vardı. Adam's Apples filmindeki Nicolas Bro, bu filmde de aşırmayı seven birini canlandırıyor. Gabriel’in İncil ile kardeşlerini yola getirmeye çalışması Adam's Apples filmine ayrı bir atıf olarak yer alıyor. Yönetmenin sinemasını sevenler zaten bu göndermeleri kolayca fark edeceklerdir.


 

Danimarka’nın mizahından ve Jensen’in absürt tarzından hoşlananlar, bilim, din ve ahlaki değerleri harmanlayarak ortaya çıkan, büyüklere masallar tadındaki bu tuhaf aile filmini seveceklerdir. Men & Chicken filmini beğenirseniz yönetmenin diğer filmlerini de izlemenizi tavsiye ederim.

 

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter