Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Jumanji: Vahşi Orman

Jumanji: Vahşi Orman
(6.5/10)
Yazar: Uğur Hakan Hacıoğlu

“Bu, yaşadığı dünyayı geride bırakmak için bir yol arayanların oyunu.”

Jumanji(1995) – Robin Williams

 

Jumanji: Vahşi Orman, 1995 yılındaki filmin aksine bu kez bir video oyunu olarak lanse ediliyor. Yıllar evvel video oyun oynarken bir anda ortadan kaybolan ve kasabada kayıp çocuk olarak anılan Alex’in başına gelenlerden yıllar sonra aynı kasabada yaşamını sürdüren ve lisede eğitim gören dört liseli genç okul yönetmeliklerine çeşitli sebeplerle uymadıklarından dolayı müdür tarafından cezalandırılarak okulun bodrum katındaki bir bölümü temizlemek zorunda kalırlar. Spencer, Bethany, Anthony ve Martha bodrum katında geçirecekleri bu cezaya katlanmaya çalışırken Spencer’ın şans eseri eski bir video oyun konsolu bulması ile her şey sıradanlığını yitirmeye başlar. Aniden oyunun içerisinde kendilerini seçtikleri karakterlerin içinde bulan kahramanlarımız için asıl macera bundan sonra başlayacaktır. Sıkışıp kaldıkları bu oyun platformunun içerisinde aynı zamanda oyunun da kaderini değiştireceklerdir. Gerçek karakterlerinin oldukça zıttı karakterlerin içerisinde mücadele, arkadaşlık ve sevgi üzerine bir teste tabii olacaklardır. 

 

Görsel açıdan oldukça zengin bir içeriğe sahip olan filmin aynı zamanda oyuncu kadrosunda da oldukça iyi isimler var. Son dönemin yükselen komedi oyuncusu Kevin Hart ve komedinin sevilen ismi Jack Black film içerisindeki performansları ile dikkatimi çeken isimler oldu. Rollerinin süre açısından kısa olduğunu düşünsem de genç yaşlarına rağmen Madison Iseman ve Alex Wolff da filme renk katmış. Aksiyon dozunun yüksekliği ile birlikte yer yer de kaliteli esprileri ile sizleri güldürecek bir film olsa da macera konusunda yetersizliğin dikkat çektiğini söylemek mümkün. Özellikle de ilk film ile birlikte kıyaslama yapacaklar için. Filmin son sahnesinin ardından Guns N’ Roses grubunun ünlü şarkısı “Welcome To The Jungle” çalmaya başlamasıyla beraber sizleri jenerik boyu koltuğunuzda beklemeye davet ediyor. 

 

Jumanji birçok insan için unutulmaz filmler arasında yer alıyor. Aradan geçen yirmi yılı aşkın süre zarfında da bu durum değişmedi. Bu yüzden fragmanı gün yüzüne çıktığı andan itibaren yeni filmimiz oldukça ilgi gördü. Filmi izledikten sonra sizlere şunu söyleyebilirim ki yeni film aslında bir devam filmi olmaktan ziyade güncel şartlara ve seyirci potansiyeline uygun bir şekilde evirilerek karşımıza çıkartılan bir modern uyarlama. Bu sebeple “Jumanji: Vahşi Doğa” filmine gidecek olan arkadaşlara tavsiyem ilk filmden bağımsız bir şekilde filmi izlemeleri yönündedir. Aksi takdirde filmin beklentilerinizi karşılayacağını düşünmüyorum. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter