Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Çılgın Hırsız 3

Çılgın Hırsız 3

Hem gişede hem perdede yüz güldüren, yaratıcı bir animasyon serisini sündürmeden ne kadar devam ettirebilirsiniz? 2016’da vizyona giren beşinci Buz Devri filmi Büyük Çarpışma bu konuda bayrağı Çılgın Hırsız serisine devretmiş gibi görünüyor!

 

Illumination Entertainment yapım firmasının mahsulü olan ve Universal Pictures işbirliği ile hayata geçen Çılgın Hırsız filmi, 2010’da animasyon dünyasına merhaba diyerek 7 yılda 3 filmlik bir seri ve bir de spin off’a (Minions) imza attı. İlk filmden bu yana yapımın en çok güldüren ögesi olan Minyonlar’ın ilk spin off filmi beklenen muhteşemlikte olmasa da, ister beyazperdede, ister bir Youtube videosunda, bu sarı minik yaratıkları gördükçe kahkahalarımızı tutamadığımız bir gerçek.  Bu kötülük hizmetkarları, Çılgın Hırsız 3’te önceki filmlere nazaran daha kısa süreli görev alsalar da şüphesiz yetişkin seyirciyi yine en çok onlar güldürecek.

 

Minyonlar’ın yanı sıra ana karakterlerini - Gru, Agnes, Edith, Margo- değiştirmeden yoluna devam eden Çılgın Hırsız 3, taze anne Lucy’imizle bu bölümde zekice bir hamle yaparak direkt Gru’ya yüklenmektense ona bir adet de sürpriz ikiz erkek kardeş getiriyor! Annesinden uzun yıllar sonra gizli gerçeği öğrenen Gru, kızları ve Lucy’yi de yanına alarak kardeşi Dru’nun malikanesinin yolunu tutuyor. En önemli ulusal yiyeceği peynir ve domuz olan, Özgüristan adlı bir ülkede (aslında gayet oryantalism dokunuşlu İtalya diyebilirsiniz) oldukça zengin bir hayat süren Dru, Gru’nun tam aksine kötülükle pek ilgisi olmayan, sakarca ve sürekli gülümseyen bir adamdır. Ve Dru’nun tek isteği erkek kardeşi gibi aileye layık bir kötü olmaktır!

 

Hem yetişkin hem de küçük yaştaki seyircilere hitap ettiğinden iyilik-kötülük dengesini ve mesaj kaygısını güden film, neyse ki Gru’nun kötülüğe olan özlemiyle çuvallamıyor; geçmişinin deneyimlerini başka bir kötünün (Balthazar Bratt)  planlarını engellemek için kullanmasıyla Gru’yu hem seyirci hem de kendi kızları gözünde kahraman yapıyor.  Filmin başında artık eskisi gibi “kötü” olmadığı için Minyonlar’ı ona sırt çevirse de, hikayenin gidişatı nihayetinde iyiliği kutsayacak bir noktaya evriliyor.

 

Bu anlamda dublajlı versiyonu seyrettiğimiz filmin yerelleştirilmiş dilinde, esprilerde küçük seyirciler için herhangi bir kusur olmadığını da ekleyelim. Öte yandan, yerli seyirciyi kahkahaya boğacak, yaratıcı esprilerin yerelleştirmede pek kullanılmamış olması filmin eksisi maalesef.

 

Balthazar Bratt karakteri üzerinden Hollywood film ve dizi sektörüne yaptığı zekice atışlar yetişkin seyircide karşılık bulurken, keşke günümüz popüler dizilerine de senaryonun bu noktalarında yer verilseydi demeden geçmeyelim.

 

Daha devamı gelecek gibi görünen -ki Minyonlar 2’nin 2020’de vizyona gireceği açıklanmıştı - Çılgın Hırsız serisinin üçüncü filmi, hafta sonu çocuklarını sinemaya götürmek isteyenler için bugünlerin en iyi alternatifi.

 

Twitter.com/duygukocabayli

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter