Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

BEGIN AGAIN-Hayat bir şarkı olsa

:: Videolar BEGIN AGAIN-Hayat bir şarkı olsa
(7.5/10)
Üye: Emine Akbay
Begin Again, müzik piyasasının geldiği son durumuna ve müzik kirliliğine hafiften göndermeler yapmayı ihmal etmiyor ve doğal yoldan yapılan kayıtlar, amatör enstrüman düzenekleri ile müziğin içtenliğini gözler önüne sererek seyirciye keyifli anlar yaşatıyor.

2013 yapımı olan “Begin Again” Mark Ruffalo, Keira Knightley ve Maroon 5 grubunun solisti Adam Leving gibi başarılı isimlerin yer aldığı romantik-müzikal türünde bir yapım. Yönetmenliğini “Once” filmiyle harikulade bir iş çıkarmış olan John Carney üstlenmekte. Fakat ne yazık ki  Begin Again , her ne kadar “Once” havasını yaşatan bir yapım olsa da, ne oyunculukları ne de müziği ile onun kadar başarılı bir film değil. Fakat kendi içindeki “indie” ruhunu senaryosunun yanı sıra, kurgusunda ve görüntü yönetiminde de bir bütün olarak ele almayı başardığı için epey tutarlı ve keyifli bir film ortaya çıkmış.


Begin Again’in hikayesi, kariyerinde düşüşe girmiş, kızına babalık yapamamış ve eşinden ayrılmış bir  prodüktör olan Dan (Mark Ruffalo) ile sevgilisi tarafından aldatılınca kalbi kırık şekilde New York şehrine geri dönmüş Gretta (Keira Knightley) üzerine odaklanıyor. İkili adeta doğdukları günden bu yana bir müzik grubu kurmak için bekliyormuş gibi uyumlu bir çift olarak filme renk katıyorlar. Filmde çok etkileyici bir rolü olmayan Dave (Adam Leving) ise müzik piyasasına yeni girmiş birisi olarak karşımıza çıkıyor. Keira Knightley’in oyunculuğunu sevdiğim söylenemez ama filmde Gretta karakterini sevdiren bir yanı var. Her rolün altından başarıyla kalkan Mark Ruffalo ise filmde oynadığı karakterin seyircide bıraktığı samimiyet hissi ile yine tecrübesini konuşturuyor.Senaryo her ne kadar klişe görünüyor olsa bile aslında oyunculukların dozunda oluşu, filmde yer alan şarkılar, klip tadında ki görsellikler ve samimiyetin ön planda tutulması sayesinde klişelik olayı sizi hiç rahatsız etmiyor. İzlerken çoğu yerde  hikayeye odaklanmak yerine, şarkılarda olduğu gibi o anı size yaşatan anın tadını çıkarıyorsunuz. Tabi ki bu durum filmin senaryosunun vasat olduğu anlamına gelmiyor, aksine doğallık ve sadeliğiyle yer alan diğer öğelere yoğunlaşmamızı sağlıyor. 


 

Begin Again, müzik piyasasının geldiği son durumuna ve müzik kirliliğine hafiften göndermeler yapmayı ihmal etmiyor ve doğal yoldan yapılan kayıtlar, amatör enstrüman düzenekleri ile müziğin içtenliğini gözler önüne sererek seyirciye keyifli anlar yaşatıyor. Film boyunca müziğin gündelik yaşamın sıradan akışını sanki çok özelmiş gibi göstermesi ve hayatı anlamlı kılması çok doğru bir yaklaşım olmuş. Hikayenin de bu düşünce üzerine inşa edilmesi bana göre filmin elle tutulur tek yanı. Ayrıca, Gretta ve Dan’in, iki jak çıkışlı bir çoğaltıcı vasıtasıyla, aynı playlist ile kulaklarını doldururken, New York sokaklarını aşındırmaları filmdeki en etkileyici ve akılda kalıcı sahnelerden birisi.İzlerken insan ilişkilerine, aile bağlarına ve bir şarkının nasıl hayata geçirildiğine tanık olduğumuz Begin Again, aslında ailesinden, sevgilisinden ya da hayattan bir şekilde darbe alıp yıkıma uğrayan insanların hayat hikayesi. Senarist ve yönetmenin el ele verip seyirciye  “aslında hayal dünyasının içine çok dalmadan da her şey yoluna girebilir, güçlü kal, kendin ol” mesajını yollaması ise neredeyse filmin ana temasını oluşturmuş durumda.


Müziğe hep yakın olan ve müziksiz yaşamayanlar için oldukça ideal bir yapım olan Begin Again, izlemeyene çok bir şey kaybettirmeyeceği gibi izleyene ise keyifli bir akşam geçirtebilir. 


 

Twitter.com/crasulla

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter