Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Aile Arasında

Aile Arasında
(8.0/10)
Yazar: Özgün Mert

‘Avrupa Yakası’ ve ‘ Yalan Dünya’ gibi döneminin reyting rekorları kıran dizilerinin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel, ‘Hırsız Var’ ( sadece oyuncu olarak ) filminden on iki yıl sonra ‘ Aile Arasında’ filmiyle tekrar karşımızda. Daha çok reklam yönetmenliğinden tanıdığımız ‘Annemin Yarası’, ‘Silsile’, ‘Sen Kimsin’ gibi filmlere imza atan Ozan Açıktan’ın kamera arkasında yer aldığı yapımda Engin Günaydın, Demet Evgar, Devrim Yakut,  Gülse Birsel, Fatih Artman ve Erdal Özyağcılar başrolleri paylaşıyor.


Takıntılı bir adam olan Fikret’le (Engin Günaydın) vokalist Solmaz (Demet Evgar), aynı gün eşleri tarafından terk edilmişlerdir. Tesadüfî olaylar sonucunda da karşılaşırlar. Bu arada Solmaz'ın kızı Zeynep(Su Kutlu), zengin bir kebapçının oğluyla(Fatih Artman) evlenmeye karar vermiştir. Fakat başta aile arasında olması düşünülen nikah, giderek tantanalı bir hal alınca Fikret kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulur.


Filmin ilk dakikalarından itibaren çok iyi bir komedinin sizi beklediğini fark ediyorsunuz, ilerleyen bölümlerde kahkaha tufanına yakalanıyorsunuz, özellikle ailelerin tanışma sahnesinde komedi tepe noktaya ulaşıyor. Birbirinden çok farklı iki ailenin tanışması ve çocuklarının evlilik süreçleri çok güzel anlatılmış, bu arada Türk toplumundaki bohça alışverişi de hicvedilmiş.  Geneli itibariyle absürde kaçmadan ilerleyen bir komedi filmi, Adana’ya gittikleri ilk sahneler abartılı olsa da film içersinde sırıtmıyor. 


Engin Günaydın’ın hayat verdiği Fikret, Galip Derviş dizisindeki Galip Derviş karakterinden kesitler içeriyor. Derya karadaş’ın canlandırdığı Leyla ise Yalan Dünya’daki Zerrin’e çok benziyor. Ayrıca Devin Özgür Çınar’ın oynadığı sakinleştirici almaktan uçmuş Gülümser rolü de diyaloğu pek olmasa da varlığı ve mimikleriyle seyirciyi güldürüyor.


‘Aile Arasında’ filmi içersinde duygu yüklü sahnelerde barındırıyor bu durum eseri salt komedi olmaktan çıkarıyor ve daha dengeli bir hale getiriyor. Toplum tarafından ötekileştirilmişlerin bir araya gelmesi, dostlukları izleyicinin içini ısıtan sahneler, bu bölümlerdeki duygusallıkla komedi çok iyi harmanlanmış. Hayatının ilk yarısını kötü geçiren kişilerin, birbirlerine duydukları sevgi ve aşkla hayatın ikinci yarısına umutla bakabilmeleri çok güzel anlatılmış. Filmdeki düğümlerin düğün sahnesinde çözülmesi ise akıllara ‘Düğün Dernek’ filmini getiriyor. 


Sonuç olarak kahkaha garantisi ve keyifli bir iki saat geçirmek istiyorsanız ‘Aile Arasında’ tam size göre.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter