Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Hande Katipoğlu, Pis Yedili’de harikalar yaratıyor

Hande Katipoğlu, Pis Yedili’de harikalar yaratıyor
Üye: Gizem Merve Kaboğlu İnandırıcılığıyla kendine hayran bırakan karakterlerden biri de geçtiğimiz sezon Yahşi Cazibe dizisinin Simge’siydi. Hande Katipoğlu’nun en iyi komedi yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldığı karakter, dizi yayınlandığı dönem dillere pelesenk olan repliklerle hafızalara kazındı.

 

 

O dönem Hande Katipoğlu’nun oyunculuğu üzerine konu açıldığında kendisini başka bir rolde izlemeden yorum yapmak istemediğimi söylemiştim, gün bugünmüş... Pis Yedili dizisinde sosyal statüsü düşük bir öğretmeni canlandırmaya başlayan oyuncu, tam anlamıyla dizinin gerçekçilik dokunuşu... Karikatürize edilmiş katakterlerin arasında (ki Harun Kolçak’ın canlandırdığı sağır müzik öğretmeni ve Halil Sezai adındaki karakter komediden ziyade saçmalamanın sınırında dolaşmakta) Hande Katipoğlu’nun canlandırdığı “varoş” öğretmen dizinin en gerçek portresi. 

 

Şive konusunda kusurların bulunabileceği notunu düştükten sonra, değişmeyen saç rengine rağmen bana Simge’yi hiçbir şekilde hatırlatmayan oyuncuyu tebrik ediyorum. Demek ki bu kumaş tek bir biçime girmiyormuş, farklı rollerde de aynı tür iş, komedi yapılmasına rağmen oyuncu form değiştirebiliyormuş... O zamanlar temkinli yaklaştığım oyuncunun, şimdilerde sevmediğim bir dizinin içinde parladığını belirterek alkış gönderiyorum. Dizinin genel yapısı için değil, bu karakter için bir bakın Pis Yedili’ye...

 

 

Gelelim bir diğer karakteriyle özdeşleşen oyuncuya...

 

Doktorlar’dan Merhaba Hayat’a transfer 

 

Christine Craft ismi size tanıdık geliyor mu? Gelmemesi normal, kendisi 1981 yılında görev aldığı televizyon kanalından “izleyiciye itici geldiği” iddiasıyla işten atılmıştı. Şu sıralar okuduğum Postman’ın “Televizyon, öldüren eğlence” kitabından bu anekdot...  Aktörler için de benzer bir dilemma söz konusu aslında, onlardan bir yandan oynadığı role inandırıcılığının sorgulanmayacak derecede yüksek olması, bir yandan izleyiciye kendini bir şekilde alıştırması ve sonrasında oynadığı rolde de eski karakteri hatırlatmaması bekleniyor... Bu inandırıcılığı sağlamak ise epey zor. 

 

Size bu satırları yazmamın nedeni Salı akşamı başlayacak “Merhaba Hayat” adlı diziyle ilgili aldığım bir haber. Grey’s Anatomy’nin spin off’u Private Practice’ten uyarlanan Merhaba Hayat’ın Doktorlar’dan bir karakteri olduğu gibi senaryoya kattığını duydum. Aynen yukarıda anlattığım gibi, inandırıcılık günde 3 kez yayınlanan bölümlerle, her yaz tekrarlanan sahnelerle o kadar pekişti ki yıllar önce biten Doktorlar’dan her karakter dizi dün yayınlanmış gibi hatırlanıyor.  

 

Dizide Zenan karakterini canlandıran Melike Güner de arada başka birçok dizide ve gişe yapmış bir filmde oynamasına rağmen Zenan’ı unutturabilmiş değil. Doktorlar’ın yeni denemesinde de kendisine başrol verilmesi oyuncunun da bu rolden hala haz aldığının kanıtıydı, şimdi de Zenan’ı Merhaba Hayat’ta göreceğimizi duydum.  

 

Grey’s Anatomy’de spin off olan karakter daha önce bir yazımda da detaylıca anlattığım üzere Addison’du, biz ise yerli uyarlamalarda bunun yanında bir de Zenan’ı göreceğiz. İnandırıcılığın bu kadar zor olduğu eğlence simülasyonunda izleyiciyi ikna etmiş bir karakteri unutmak, unutturmak kolay değil ne de olsa. Yerinde, çok doğru bir transfer... Yeni bir dizide alışılmış bir karakter görmek izleyiciye yakınlık hissettirecektir.

 

Bakalım Merhaba Hayat’ta Zenan’da nasıl değişiklikler göreceğiz, ne kadar Doktorlar’ın izine rastlayacak, ne derece yeni çevrenin içinde ona inanabileceğiz?

 

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

[email protected]

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter