Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Ali Ayşe’yi Seviyor ve dizi iyi gidiyor!

Ali Ayşe’yi Seviyor ve dizi iyi gidiyor!
Üye: Drama Queen Haftalarca Show TV’de reklamları dönen sonra birden Fox TV’ye geçtiğini öğrendiğimiz dizi Ali Ayşe’yi Seviyor’u izliyorum şimdi.

 

Hani bazı insanları görürsün de için hemen ısınır, böyle yıllardır tanıyormuşsun gibi bir his olur ya içinde, işte bu dizide de bana tam da öyle oldu. Ben Ali Ayşe’yi Seviyor’u çok sevdim!

 

Dizinin tanıtım videoları yayınlanırken televizyonda kendimi gülerken yakaladım her seferinde ama son zamanlarda dizilerle ilgili sıkıntılı günler yaşadığımız için pek de ihtimal vermemiştim aslında iyi olacağına dair. Diziyi hiç merak edip oyuncu kadrosuna, yönetmenine, senaristine filan da bakmamıştım ama şimdi izlerken görüyorum ki dizide bir ‘bomba’ var: Gülhan Tekin!

 

Gülhan Tekin’i hepimiz tanıyoruz yakınen. Çok Güzel Hareketler Bunlar’daki skeçleri yazan ve aynı zamanda da oynayan kişi kendisi. Sadece buradan değil elbette Aşağı Yukarı Yemişliler’de, Bebeğim’de hem senarist hem de oyuncu olarak yer aldı. Ayrıca İbo Show’un ve Estağfurullah Yokuşu dizisinin de senaristidir. Güneşi Gördüm, Filler ve Çimen(Derviş Zaim’in filmidir, çok iyidir, en sevdiğim filmler arasında en başlardadır ve izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz), Beynelmilel, Beyaz Melek ve Neşeli Hayat filmlerinde de oynadı. Genelde izleyici onu yalnızca oyuncu olarak tanır ki burada da yalnızca oyuncu olarak yer alıyor ama işte şimdi yazıyorum iyi bir senaristtir de.

 

Dizinin hikayesi Hakan Yılmaz’la birlikte Bora Onur’a ait. Yahşi Cazibe’de de birlikte çalışan Yılmaz ve Onur belli ki iyi bir ikili olmuş. O dizide Onur,  yönetmen koltuğunda oturmuş ve Antalya Televizyon Ödülleri’nde komedi dalında En İyi Yönetmen ödülünü almıştı. Bundan 8 yıl önce Show TV’de yayınlanan ve benim çok sevdiğim dizi Çapkın’ın da yönetmenidir. Proje tasarımı da Hakan Yılmaz’a (Oyun Adamı)ait olan Ali Ayşe’yi Seviyor’un senaryo yazarı Meskun Mahal olmakla birlikte böyle bir senarist  dünya üzerinde bulunmamaktadır!

 

Oyuncu kadrosunda da bulunan Hakan Yılmaz komediye yakışan bir yüz. Ali’yi canlandıran Hakan Yılmaz’ı ilk izlediğimde Janset’le birlikte oynadıkları Ayrılsak da Beraberiz dizisindeydi. Çok severek izlediğim bir komedi dizisiydi Ayrılsak da Beraberiz ve daha sonraki yıllarda da aynı tatta komedi dizilerini izlemek istedim. En yakın zamanda da buna yakın olarak İbreti Ailem’i izlemiştik. Çok beğendiğim İbreti Ailem yayından kalktığında cidden üzülmüştüm evet. Ama sanki Ali Ayşe’yi Seviyor’da da İbreti Ailem’deki tat var diye düşünürken baktım ki  yapımcı firma NTC Medya ve yapımcı isim Mehmet Yiğit Alp İbreti Ailem’in de yapımcısıymış zaten. Ayrı bir sevindim sanki! Biraz o, biraz Geniş Aile dizisi gibi sanki. Mahalle dizileri hep sıcak, samimi gelir ya izleyiciye Ali Ayşe’yi Seviyor’da da samimi bir hal var.

 

Ben dizide özellikle Hakan Yılmaz’ı, Salih Kalyon’u ve Gökçe Özyol’u çok sevdim. En çok bu üçlüye güldüm izlerken. Gökçe Özyol zaten İki Aile’deki piskopat Sabutay’dan Yahşi Cazibe’deki şaşkın Barış’a başarılı bir geçiş yaptığında, her rolün altından kalkabileceğini ispatlamıştı.

 

Twitter’dan da takip ettiğim kadarıyla güzel tepkiler alan dizi daha ilk bölümden sevildi. Dizide kullanılan şarkılarla da dikkatimi çeken hoşluk, yerinde esprileri ve iyi kadrosuyla devam ederse dramdan, ağlak dizilerden hazır sıkılmışken tadından yenemeyen bir dizimiz olur!

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter