Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

"Yenilmezler"de kim kimdir?

"Yenilmezler"de kim kimdir?
Son zamanların en çok konuşulan filimi "Yenilmezler"de kimin ne iş yaptığı, nereden geldiğini ayrıntılşı bir şekilde öğrenmek isteyenlerdenseniz, buyurun buradan...

DEMİR ADAM(Tony Stark) 

ROBERT DOWNEY JR. canlandırıyor

 

Tony Stark (Robert Downey Jr.) garip bir deha, bir milyarder, bir playboy ve bir hayırsever  olmanın yanı sıra, aynı zamanda Demir Adam olarak bilinen zırhlı bir süper kahraman. Tüm dünyadaki düşmanları yendikten hemen sonra Stark, gönülsüz bir şekilde Nick Fury’nin (Samuel L. Jackson) S.H.I.E.L.D. olarak bilinen çok gizli barış koruma ve istihbarat örgütüne danışman olarak hizmet vermeyi kabul etti. Ufukta global bir krizin belirmesi ve dünyanın kaderinin belirsizliğe yönelmesi nedeniyle Stark, dünyayı kurtarmak için artık Demir Adam zırhına yeniden güç vermek ve Yenilmezler’in gerçek bir üyesi olmak zorunda.

 

Robert Downey Jr., Demir Adam:“Tony Stark tüm olasılıklara açık ve sıradışı olayları kabullenmek konusunda bir sorunu yok. Yenilmezler ekibine katılmasının nedeni merak. Olan bitenlere yakından tanık olmak istiyor. Bir süre önce suyun ortasındaki bir ada olmadığının farkına vardı ve bu defa bunun bir grup işi olduğunu ve ‘Biz, benden iyidir’ düşüncesini anlamaya başlıyor”.

 

KAPTANAMERİKA(Steve Rogers) 

CHRIS EVANS canlandırıyor


Çok gizli bir Süper Asker programı zayıf Steve Rogers’ı (Chris Evans) güçlü ve cesur Kaptan Amerika’ya dönüştürdükten sonra, 2. Dünya Savaşı sırasında gösterdiği inanılmaz kahramanlıklar onu yaşayan bir efsane haline getirdi. Steve, New York City’yi kurtardı ve savaşın akışını değiştirdi ama son görevi sırasında Kuzey Kutup Bölgesi’ne düştü. Günümüzde uyanan Steve, onlarca yılını buzla kaplı tundrada donmuş bir şekilde geçirdiğini öğrendi. Şimdi Steve Rogers kendisini, tanımakta zorlandığı modern bir dünyada yalnız bir şekilde buluyor. Uluslararası barış koruma örgütü S.H.I.E.L.D.’ın yöneticisi Nick Fury (Samuel L. Jackson), dünyayı tekrar kurtarmaya yardım etmesi için Rogers’a başvurunca, o da Kaptan Amerika olarak simgeleşmiş kalkanını eline alıp gücünü, liderliğini ve akıllıca tutumunu Yenilmezler’e getiriyor.

 

Chris Evans, Kaptan Amerika:“Steve Rogers’ın en önemli özellikleri, iyi mizacı, yüksek bir ahlaki anlayışa ve güçlü değerlere sahip olması. Bu ahlaki anlayış ve değerler, insanların birbirlerini farklı biçimde tehdit ettiği bir dönemde oluştu. Etkileşim seviyesi biraz daha derindi. Şu anda sahip olduğumuz teknolojiyle sanki her şey bir adım uzaklaşıyor gibi. İnandığı, desteklediği ve sevdiği birsürü şey değişti. Onlar kaybolmadı, sadece artık farklılar. O, modern bir dünyada ayağını basacağı sağlam bir yer bulmaya çalışıyor”.

 

THOR(Şimşek Tanrısı)

CHRIS HEMSWORTH canlandırıyor

 

Uzak Asgard diyarının kibirli prensi Thor (Chris Hemsworth), vatanını tehlikeye atan sorumsuz davranışlarından sonra Dünya’ya sürgün edildi. Dünya’da sürgündeyken Thor, alçakgönüllülüğü öğrendi ve yeni arkadaşlarının, erkek kardeşi Loki’nin yönlendirdiği yıkıcı bir tehlikeden kurtulmalarına yardım etti. Bu süreçte Thor, babası Asgard Kralı Odin’e kendisini affettirdi. Thor, Asgard’a bir kahraman olarak dönüp iyi karşılandıktan sonra, kozmik seviyede bir felaketi engellemek için şimdi bir kez daha dünyaya gelmek zorunda. Muazzam bir güç taşıyan efsanevi çekici Mjolnir’e sahip olan güçlü savaşçı, çok geçmeden kendisini Nick Fury’nin gizli girişimi Yenilmezler’le beklenmedik bir ittifaka sürüklenmiş bir halde buluyor ve gücünü, asi kardeşi Loki’ye karşı davalarına katkıda bulunmak için kullanıyor.

 

Chris Hemsworth, Thor: “Yaşanan olayların içinde diğer süper kahramanlara oranla Thor’un daha fazla kişisel hesabı var çünkü Loki onun kardeşi. O, birçok insanın iyiliği için uğraşıyor ama kardeşine neler olduğuyla ilgili bazı derin soruları var. En büyük çelişkiyi de burada yaşıyor”.

 

HULK(Bruce Banner) 

MARK RUFFALO canlandırıyor

 

Yumuşak huylu bilim adamı Doktor Bruce Banner (Mark Ruffalo), ters giden bir gama radyasyon deneyinin ardından kendisini tuhaf bir durumun içinde bulur. Sinirlendirildiğinde ya da tahrik edildiğinde Hulk olarak bilinen kontrol edilemez yeşil derili bir canavara dönüşmektedir. Hulk’un verebileceği zararlardan korkan Doktor Banner, dünyanın ücra köşelerinde gizli bir yaşam sürmeyi seçerek, yeşil tehdide dönüşme yeteneğinden faydalanmak isteyenlerden kurtulmaya çalışırken, hastalığı tedavi etmeye ve zor durumdakilere yardım etmeye uğraşıyor. Büyüyen tehlikeye karşı Banner’ın bilimsel deneyimine ihtiyaç duyulunca, ikinci kişiliğinin inanılmaz gücünü çok iyi bilen S.H.I.E.L.D. yöneticisi Nick Fury onu ekibe dahil ediyor ve Hulk, Yenilmezler’in bir parçası oluyor.

 

Mark Ruffalo, Hulk: “Bu Hulk çok değişken. Ne yapacağı önceden kestirilemiyor; ayrım noktaları olan biri. Bir espri anlayışı var, bir iletişim kurma yeteneği var. Ama o sinirli biri ve tıpkı vahşi bir hayvan gibi son derece tehlikeli. Onun öfkesi sanki gerçek gibi, olaylara gösterdiği tepkiler çok insani görünüyor”.

 

HAWKEYE(Clint Barton) 

JEREMY RENNER canlandırıyor

 

S.H.I.E.L.D.’ın en seçkin ajanlarından biri olan Hawkeye kod adlı Clint Barton (Jeremy Renner), dünyadaki yaşayan en büyük nişancıdır. Silah olarak özel bir yaya sahip Hawkeye, farklı durumlar için özel olarak üretilmiş oklarını mükemmel bir isabet oranıyla fırlatır. Potansiyel bir global felaket ufukta belirince, inanılmaz savaş becerilerini Yenilmezler’le birlikte mücadele etmek için kullanıyor.

 

Jeremy Renner, Hawkeye: “Hawkeye oyunda tek başına, kimsesiz ve yalnız. Bir anlamda yalnızlığı seven bir karakter, bu açıdan bakıldığında o bir takım oyuncusu değil ama kendisine ihtiyaç duyulursa orada olacaktır”.

 

KARA DUL (BLACK WIDOW)(Natasha Romanoff) 

SCARLETT JOHANSSON canlandırıyor

 

S.H.I.E.L.D. ajanı Natasha Romanoff, diğer adıyla Black Widow (Scarlett Johansson) dünyanın en büyük casuslarından ve muhtemelen dünyanın en yetenekli suikastçılarından biri. İğneler ve misket bombaları gibi kapsamlı özel bir silah cephanesine sahip olmasının yanı sıra, farklı dövüş sanatları konusunda uzman bir isim olan Romanoff’un benzersiz yetenekleri onu, yönetici Fury’nin en önde gelen ajanlarından biri ve bir araya gelen Yenilmezler’in önemli bir parçası yapıyor.

 

Scarlett Johansson, Black Widow: “Black Widow sadece işini düşünüyor. Bir tür belirsiz alanda bulunuyor. Bir anlamda karanlık denilebilecek geçmişine rağmen iyi bir amaç uğruna savaşıyor. Kendini görevine adamış biri çünkü öyle olmak zorunda ve ahlaki yapısı gereği sorumluluk sahibi. O militarist biri, bu şekilde doğruyla yanlışı ayırt edebiliyor.”

 

LOKI

TOM HIDDLESTON canlandırıyor

 

Asgard tahtını devirme teşebbüsünün kardeşi Thor (Chris Hemsworth) tarafından engellenmesinin ardından kötü Loki (Tom Hiddleston), intikam planını yapmak için bilinmeyen topraklara çekildi. O artık sadece kardeşine değil, üzerindekileri Thor’un koruduğu dünyaya da karşı. Loki şimdi dünyayı ele geçirmek için yaptığı hain bir planla geri dönüyor ve bu hayalinin gerçekleştiğini görmek için hiçbir şeyden çekinmeyecek. Kötüye kullandığı gücü, tüm gezegeni tehdit ederken, onu durdurmak için Yenilmezler’den fazlası gerekebilir.

 

Tom Hiddleston, Loki: “Loki’nin kötülüğü, hasarlı biri oluşundan ve evrendeki yerini arayışından kaynaklanıyor ama bu filmde daha tehditkâr ve daha güçlü. Çok daha serinkanlı. O aynı zamanda da bir tanrı olduğu için herhangi bir insandan daha güçlü.

 

NICK FURY(S.H.I.E.L.D. Yöneticisi)

SAMUEL L. JACKSON canlandırıyor

 

Efsanevi yöneticisi Nick Fury (Samuel L. Jackson) önderliğindeki uluslararası barış koruma örgütü S.H.I.E.L.D., dünyanın en büyük tehlikelerine karşı insanlığın ilk savunma hattı.  S.H.I.E.L.D.’ın global güvenliği tehdit eden bir kötüden haberdar olmasıyla Fury, gezegenin en güçlü varlıklarını bir araya topluyor ve Yenilmezler’i oluşturuyor.

 

Samuel L. Jackson, Nick Fury: “Nick Fury bir sürü şeyi takip ediyor ve bir ihtiyaç gördüğünde genellikle alışılmışın tersini yapıyor. Kendisine ısrarla bir şey yapmaması söylenen durumlarda harekete geçerek ve bunu her koşulda yaparak bir sürü insanın damarına basıyor”. 

 

MARIA HILL(S.H.I.E.L.D. Ajanı)

Cobie Smulders canlandırıyor

 

Maria Hill, S.H.I.E.L.D.’ın yöneticisi Nick Fury’den sonraki ikinci adam. Son derece sadık ve yetenekli bir ajan olan Hill, hızlı bir şekilde Fury’nin en güvendiği yardımcılarından biri haline geldi. Hill’in her şeyi kitabına uygun şekilde yapma ısrarı, bürokrasiye ya da formalitelere tahammülü olmayan Fury’le dönemsel çatışmalar yaşamasına neden oluyor. Yine de Fury, hedefe giden her yolun mubah olmadığını kendisine hatırlatması için Hill’e güveniyor. Hill’in yeteneği ve etkinliğinin yanısıra, ince bir şekilde bilenmiş ilkeleri onu Fury’nin takımının değerli bir parçası yapıyor.

 

Cobie Smulders, Maria Hill: “Maria Hill ve Nick Fury sık sık sert tartışmalara giriyor. Bana göre Maria, Nick’ten birazcık daha güçlü sezgilere sahip. Ama film ilerledikçe Maria, onun ilgili biri olduğunu, durumu önemsediğini, ülkemizi korumak ve kötü adamlarla savaşmak için doğru adımları attığını farkediyor”. 

 

PHIL COULSON(S.H.I.E.L.D. Ajanı)

Clark Gregg canlandırıyor

 

Ajan Phil Coulson, Yönetici Nick Fury’nin direktiflerini uygulayan ve çoğunlukla siperlerde bulunan bir ajan olmasına rağmen, her zaman takım elbise giyip kravat takan deneyimli S.H.I.E.L.D. ajanı. Fury’nin zaman zaman yürüttüğü gizli görevlerde zor işlerin adamı rolünü üstlenen Ajan Coulson, dünyanın en güçlü süper kahramanlarını idare etmekten fazlasını yapabilecek yeteneğe sahip olduğunu kanıtladı. Üstelik o süper güçleri ya da süper yetenekleri olmayan bir insan. S.H.I.E.L.D.’ın görev adamı Coulson, güvenilir, sadık ve çok sıkı bir Kaptan Amerika hayranı. Dünyaya karşı gelişen bir tehditle baş etmek için bir Süper Kahramanlar ekibinin oluşturulması gerekince Coulson, sanki işindeki sıradan bir günü yaşıyormuşçasına Nick Fury’nin Yenilmezler ekibini toplama görevini üstleniyor.

 

Clark Gregg, Phil Coulson: “Ekibe baktığınızda rock yıldızlarından, devasa kasları olan divalardan ve süper güçlerle donanmış benliklerden oluştuğunu görüyorsunuz.Böyle olduğu için de birisi, hepsinin aynı süper grupta çalmasını sağlayacak arka plan görevini yürütüyor. Ajan Coulson işte bunu yapıyor.”

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter