Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

9.Paris Türk Filmleri Festivali başlıyor...

9.Paris Türk Filmleri Festivali başlıyor...
9. Paris Türk Filmleri Festivali bu yıl 30 Mart - 08 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz yılın önde gelen uzun metraj sinema filmleri yanında belgeseller ve kısa filmlerin de yer alacağı festival, Paris kent merkezindeki Filmothèque du Quartier Latin Sineması’nda yapılacak gösterimlerle Paris’li sinemaseverlere seslenecek. 29 Mart’taki açılış töreninin konukları arasında ünlü oyuncumuz Serra Yılmaz ve Fransız belgesel sinemacılarından Jean- Pierre Thorn da bulunuyor.

ACORT (Türkiye’li Yurttaşlar Meclisi) Derneği tarafından organize edilen etkinliğe Paris Kültür Müşavirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destek veriyor.  Strasbourg Odyysee Sineması ve Türk Sinema Vakfı (Türsav) katkı sunuyor. 

 

Fransa Film Yönetmenleri Derneği SRF’nin  Türkiye’den katılacak sanatçılara bir davet vereceği festival Ümit Ünal’ın “Nar” filmiyle açılacak. Festivalde  Gölgeler ve Suretler,  11’e 10 Kala, Labirent, Belçika-Türkiye ortak yapımı olan Turkuaz,  Yangın Var, Ay Büyürken Uyuyamam ve klâsikler bölümünde Yol ve Züğürt Ağa, belgesel dalında; Türk Pasaportu, Oyun, Geçmiş Mazi Olmadı filmleri gösterilecek. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter