Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Yabancı" Varşova Film Festivali'nde

:: Videolar "Yabancı" Varşova Film Festivali'nde
Yönetmenliğini Filiz Alpgezmen'in yaptığı 'Yabancı' dünya prömiyerini 28. Varşova Film Festivali'nde gerçekleştirecek.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Filiz Alpgezmen’in yaptığı 'Yabancı', dünya prömiyerini 12-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 28. Varşova Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

 

Yönetmenlerin ilk ve ikinci filmlerinin yarıştığı bölümde gösterilecek olan film, son dönemde ilk ve ikinci filmleriyle dikkat çeken yönetmenlerin filmleriyle yarışacak.

 

'Yabancı', Türkiye prömiyerini ise 18 Eylül'de bu sene 19.'su gerçekleştirilecek olan Adana Altın Koza Film Festivali'nde ulusal yarışma bölümünde yapacak. 17-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan festivalin ulusal yarışma bölümünde usta yönetmenlerin son işleri ve son dönemin öne çıkan filmleriyle beraber yarışacak.

 

Yapımcılığını Eylem Akın ve Ali Alpgezmen'in yaptığı, Paris'ten İstanbul'a babasını gömmeye gelen genç bir kadının hikayesinin anlatıldığı Yabancı'nın başrollerini Sezin Akbaşoğulları ve Caner Cindoruk paylaşıyor. Serkan Keskin, Selen Uçer, Xavier Clion, Enginay Gültekin ve Güzide Balcı gibi önemli oyuncuların da yer aldığı filmde, Sezin Akbaşoğulları'nın Fransız kültürü ve dili üzerine birlikte çalıştığı Ülkü Duru da küçük bir rolle karşımıza çıkıyor.

 

Yabancı, Özgür ve Ferhat karakterleri üzerinden Türkiye’ye, İstanbul’a ve cesaretiyle koca bir ülkeyi sarsan neslin doğarken yabancılığa mahkum edilmiş kayıp çocuklarına farklı bir bakış sunuyor.

 

21 Aralık’ta vizyona girmesi planlanan Yabancı’nın çekimleri geçtiğimiz yaz aylarında İstanbul ve Fransa’da gerçekleştirildi. Filmin görüntü yönetmenliğini Özgür Polat, kurgusunu ise Çiçek Kahraman yaptı. Ses tasarımını Umut Şenyol’un üstlendiği filmin özgün müziğini Barış Dokuzer yaparken, Yabancı’nın post prodüksiyon sürecini Murat Can Tura yürüttü.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter