Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Popüler Sinema FilmEkimi Seçkisi

Popüler Sinema FilmEkimi Seçkisi
Popüler Sinema, sizler için FilmEkimi programında öne çıkan filmleri seçti...

 

NO

NO

Yönetmen:  Pablo Larraín

Oyuncular:  Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Marcial Tagle, Néstor Cantillana

Şili-ABD-Meksika, 2012

35 mm / Renkli / 115'

İspanyolca; Türkçe altyazılı

A 29 Ct. 13.30 / B 2 Sa. 13.30 / B 3 Ça. 21.30 / NC 4 Pe. 13.30

2012 Cannes Sanat-Sinema Ödülü 

 

Şili'nin askeri diktatörü Augusto Pinochet uluslararası baskılara boyun eğer ve 1988'de kendi başkanlığını referanduma götürme kararı alır. Muhalefet önderleri, "Hayır" kampanyalarını yönetmek üzere Rene Saavedra adında pek iddialı, genç bir reklamcıyla anlaşırlar. Son derece kısıtlı olanaklarına ve diktanın dur durak bilmeyen baskısına rağmen cevval Saavedra ve ekibi oylamayı kazanıp ülkelerini dikta rejiminden kurtarmanın yolunu bulmak üzere cesur bir plan yaparlar. Altın Lale'yi kazanan Tony Manero ve Post Mortem'in ardından gelen bu son filminde yönetmen Pablo Larraín, Pinochet'yle geçen uzun ve zulüm dolu yılların sona erdiği, generalin iktidardan indiği o benzersiz anı yeniden yaşatıyor.

 

KAPI

THE DOOR

Yönetmen:  István Szabó

Oyuncular:  Helen Mirren, Martina Gedeck, Karoly Eperjes

Macaristan-Almanya, 2012

35 mm / Renkli / 97'

İngilizce; Türkçe altyazılı

NC 1 Pt. 21.30 / B 3 Ça. 19.00 / A 4 Pe. 19.00 / B 5 Cu. 11.00

 

İki kadının arkadaşlığı nereye varabilir? Sinemasal öykülerin ustası Macar yönetmen István Szabó'nun 1960'larda geçen son filmi işte bu sınırları keşfe çıkıyor. Filmin başrollerinde bütün karizmasıyla Helen Mirren ve Başkalarının Hayatı filminden tanıdığımız Martina Gedeck var. Roman yazarı olmak isteyen Magda, günlük işlerinde yardımcı olması için yaşlı çamaşırcı Emerenc'i ikna eder. Hizmetleri kusursuz olsa da Emerenc huysuz, ters ve katıdır. Geçmişi meçhuldür; kasabada hakkında şüphe ve dedikodular yürümektedir. Zamanla, tüm tuhaflıklarına rağmen Emerenc ile Magda arasında garip olduğu kadar sağlam bir bağ kurulacaktır.

 

AŞK

AMOUR

LOVE

Yönetmen:  Michael Haneke

Oyuncular:  Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud

Fransa-Almanya-Avusturya, 2012

35 mm / Renkli / 104'

Fransızca; Türkçe altyazılı

A 29 Ct. 21.30 / A 2 Sa. 21.30 / NC 3 Ça. 11.00 / B 4 Pe. 16.00

2012 Cannes Altın Palmiye 

2012 FIPRESCI Büyük Ödül

 

Aşk, ölüm... Peki arada ne var? Hayatın en zor anlarını beyazperdeye taşıyan Aşk Haneke'ye Cannes'da Beyaz Bant'tan üç yıl sonra ikinci kez Altın Palmiye'yi kazandırdı. Filmin kahramanları Georges ve Anne, seksenli yaşlarını sürmekte olan, birbirlerine çok bağlı, kültürlü, emekli müzik öğretmenleridir. Kendisi de bir müzisyen olan kızları yurtdışında yaşamaktadır. Bir gün, Anne felç geçirir. Aralarındaki sevgi bağı gitgide zorlanırken ölüme hazırlanırlar. Avusturya'nın Oscar adayı ilan edilen bu iç burkan dram, merhametli olduğu kadar acımasız, gerçekçi ve yürek paralayıcı.

 

 

TUTKU

PASSION

Yönetmen:  Brian De Palma

Oyuncular:  Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Paul Anderson

Fransa-Almanya, 2012

DCP / Renkli / 97'

İngilizce; Türkçe altyazılı

NC 29 Ct. 21.30 / A 30 Pz. 21.30 / A 3 Ça. 11.00 / NC 5 Cu. 16.00

 

Efsane sinemacı Brian De Palma'nın altı yıl aradan sonra sinemaya dönüşünü müjdeleyen Tutku, Dressed to Kill / Öldürmeye Hazır ve Basic Instinct / Temel İçgüdü tarzında bir erotik gerilim hikâyesi. Orijinal Ejderha Dövmeli Kız Noomi Rapace, müdürü Christine'e (Rachel McAdams) delicesine hayran olan hırslı işkadını Isabelle'i canlandırıyor. Masum, şirin ve kullanılmaya açık Isabelle'in bir sürü parlak fikri vardır. Christine de bu fikirleri çalmaktan çekinmez. Isabelle farkına varmadan Christine onu tehlikeli bir oyunun içine çekecek, bu işin sonu savaşa ve cinayete varacaktır. Eylül'de Venedik Film Festivali'nde ilk kez izleyici karşısına çıkan film ABD'den önce Filmekimi'nde gösteriliyor.

 

SEVMEK GİBİ

LIKE SOMEONE IN LOVE

Yönetmen:  Abbas Kiarostami

Oyuncular:  Tadashi Okuno, Rin Takanashi, Ryo Kase

Fransa-Japonya, 2012

35 mm / Renkli / 109'

Japonca; Türkçe altyazılı

A 30 Pz. 19.00 / B 1 Pt. 21.30 / B 2 Sa. 19.00 / B 4 Pe. 11.00

 

Aşk, kaçırılan fırsatlar ve geçişken kimlikler, İranlı auteur Abbas Kiarostami'nin Cannes'da yarışan son yapıtının ana çatısını oluşturuyor. Toskana'da geçen bir aşk öyküsünü anlattığı Certified Copy / Aslı Gibidir'in ardından Kiarostami bu kez Japonya'da, insanı şaşırtan, tuhaf bir ilişki üçgenini gözlemliyor. Eskort kız Akiko ile emekli profesör Takaşi'nin ilk karşılaşmaları pek beklenildiği gibi sonuçlanmaz. Bu ilk buluşmanın arkasından işin içine bir de Akiko'nun maço erkek arkadaşı girince bu üçlünün üstlendikleri roller arzuları, talepleri, yakınlık ihtiyaçları doğrultusunda 24 saat boyunca değişip durur.

 

BEN VE SEN

IO E TE

ME AND YOU

Yönetmen:  Bernardo Bertolucci

Oyuncular:  Jacopo Olmo Antinori, Tea Falco, Sonia Bergamasco

İtalya, 2012

DCP / Renkli / 103'

İtalyanca; Türkçe altyazılı

B 2 Sa. 16.00 / B 3 Ça. 11.00 / B 6 Ct. 21.30 / A 7 Pz. 11.00

 

Yeni Dalga'nın ruhu, büyük usta Bertolucci'nin Düşler, Tutkular ve Suçlar'dan yedi yıl sonra çektiği son filminde yeniden hayat buluyor. Filmin anti-kahramanı, okuldan nefret eden, dünyanın sonuna dair tuhaf fikirleri olan, ailesiyle arası bozuk 14 yaşındaki Lorenzo. Bir hafta boyunca her şeyden uzak, kafa dinleyeceğini düşünerek kendi evlerinin bodrum katına gizlenen Lorenzo'nun planları kendinden hayli büyük yaştaki üvey kız kardeşinin yanına gelişiyle bozulur. Olivia güzeldir, dengesizdir, keştir, Lorenzo'dan bile tuhaftır. O bir hafta boyunca Lorenzo ve Olivia arkadaştan, kardeşten daha öte bağlar kurar, keder saçan bir dünyaya karşı yan yana durmayı öğrenirler.

 

ACI

PIETA

Yönetmen:  Kim Ki-duk

Oyuncular:  Jo Min-soo, Lee Jeong-jin, Woo Gi-hong, Kang Eun-jin, Jo Jae-ryong

Güney Kore, 2012

35 mm / Renkli / 104'

Korece; Türkçe altyazılı

B 30 Pz. 21.30 / A 3 Ça. 21.30 / B 5 Cu. 16.00 / B 7 Pz. 19.00

2012 Venedik Altın Aslan

 

Zalimliğimiz ve para hırsımız yüzünden birbirimize inancımızı kaybetmiş olabilir miyiz? Hepimiz aslında Tanrı'nın merhametini mi bekliyoruz? Tefeciler adına çalışan zalim bir adam, patronlarının alacaklarını her ne yöntemle olursa olsun toplamaya alışmıştır. Ailesi ya da dert edeceği sevdikleri olmadığı gibi işini sınırsız kötülükle yapabilme yolunda ne korkusu ne de tereddüdü vardır. Bir gün karşısına bir kadın çıkar ve annesi olduğunu iddia ederek yıllar önce onu terkettiği için özür diler. Adam başta kadına inanmaz; herhangi bir anne hatırası yoktur. Ama kadına bağlandıkça onun korkunç bir sır sakladığını anlar. Kore'de şiddet sahneleri yüzünden şimdiden büyük tartışma yaratan Acı, ilk gösterimini Eylül'de Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirdi.

 

TETİKÇİLER

LOOPER

Yönetmen:  Rian Johnson

Oyuncular:  Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Piper Perabo, Jeff Daniels

ABD, 2012

35 mm / Renkli / 118'

İngilizce; Türkçe altyazılı

NC 4 Pe. 19.00 / A 6 Ct. 21.30

 

Yıldızlarla dolu kadrosu, hızlı temposuyla bu bilimkurgu aksiyon filmi daha şimdiden "yeni neslin Matrix'i" olarak tanımlanıyor. Rian Johnson'ın Brick / Asi Gençlik ve Bloom Kardeşler filmlerinden sonra çektiği Tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasadışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.

 

DÖRDÜNCÜ KUVVET

DIE VIERTE MACHT

THE FOURTH STATE

Yönetmen:  Dennis Gansel

Oyuncular:  Moritz Bleibtreu, Kasia Smutniak, Max Riemelt, Rade Serbedzija, Mark Ivanir

Fransa-Belçika, 2012

35 mm / Renkli / 110'

İngilizce; Türkçe altyazılı

B 1 Pt. 11.00 / A 2 Sa. 13.30 / B 6 Ct. 11.00 / B 7 Pz. 13.30

 

We are the Night / Geceler Bizim ve The Wave / Dalga filmleriyle adını duyuran Alman yönetmen Dennis Gansel bu kez Rusya'da geçen bir casus-aksiyon filmine imzasını atıyor. Filmin kahramanı Paul Jensen, iş peşinde Berlin'den Moskova'ya taşınır ve deneyimleri sayesinde popüler bir gazetenin sosyete sayfalarının editörü olur. Moda gösterileri, partiler ve şöhretlerle dolu debdebeli hayata alışmışken, Katja adında bir aktiviste âşık olur ve Rusya'nın siyasal gündemine aşina olmaya başlar. Ne var ki, muhalif bir muhabirin öldürülmesine tanık olduğunda başı hem teröristler, hem gizli servis hem de Rusya'nın meşhur adalet sistemiyle belaya girecektir.

 

BİZ VE BEN

THE WE AND THE I

Yönetmen:  Michel Gondry

Oyuncular:  Michael Brodie, Teresa Lynn, Laidychen Carrasco, Raymond Delgado, Jonathan Ortiz, Jonathan Worrell, Alex Barrios, Meghan "Niomi" Murphy

ABD, 2012

DCP / Renkli / 103'

İngilizce; Türkçe altyazılı

NC 29 Ct. 19.00 / NC 3 Ça. 19.00 / A 4 Pe. 11.00 / A 5 Cu. 19.00

 

Günümüzün en yenilikçi yönetmenlerinden birinin gözünden Amerikan gençliğine benzersiz bir bakış... Cannes'da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünün açılış filmi olarak gösterilen Biz ve Ben, Bronx'lu bir grup ortaokul ve lise öğrencisinin, okulun son gününde eve dönüşlerini dokunaklı olduğu kadar neşeli bir yolla ele alıyor. Son kez servis otobüsünden inip dünyaya adım atarlarken çocukların aşklarını, hayal kırıklıklarını ve umutlarını öğreniyoruz. Gondry'nin bu oyuncaklı ve şaşırtıcı "yol filmi" erkek arkadaşlar, zorbalar, saç şekilleri, sürü psikolojisi, pis şakalar, cep telefonları ve otobüsün ayrıcalıklı koltukları olan arka sırayla şekillenerek mesajını veriyor: Gençlik evrensel bir olgu.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter