Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul'da James Bond rüzgarı

İstanbul'da James Bond rüzgarı
James Bond Skyfall filmi için Çırağan Sarayı’nda yapılan basın toplantısını yerli yabancı 100’ü aşkın gazeteci izledi. Soğuk görüntüsünün aksine sempatik tavırları ve neşesiyle dikkat çeken son James bond Daniel Craig, “İstanbul’a ikinci kez geliyorum. Trafik aynı ama güzel bir şehir. Fethiye’de harika vakit geçirdik” dedi.

Ömür Gedik'in Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazısından bazı bölümler şöyle:

 

50. yılını kutlayan James Bond’un 23. filmi Skyfall için Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı düzenlendi.Toplantıyı Türkiye’den 35, yurt dışından ise 69 gazeteci izledi. Yabancı gazeteciler, basın toplantısının yapıldığı Çırağan Sarayı’nda kendilerini çok ayrıcalıklı hissettiklerini söylerken, sarayın dekorasyonu ve manzarasına da hayran kaldıklarını sık sık dile getirdiler.  

 

‘Gülmeyen adam’ denilen Daniel Craig, lakabı haksız çıkarmak istercesine oldukça güler yüzlüydü. Sempatik tavırları ve neşeli görüntüsüyle dikkat çeken Craig, “İstanbul’a ikinci kez geliyorum. Trafik aynı ama güzel bir şehir. Fethiye’de harika vakit geçirdik.”

 

20 gündür Türkiye’de olduklarını belirten yönetmen Sam Mendes de “İstanbul çok özel bir kent. İnsanlar bize çok sıcak davrandılar. Çok özel zamanlar yaşadık. İstanbul, Türkiye’nin en güzel kenti” dedi. Şehrin kendilerine verdiklerine baktıklarını söyleyen Mendes, “İstanbul İstanbuldur. Burayı olduğu gibi göreceksiniz. Sakın merak etmeyin. Burayı asla geri kalmış bir ülke gibi göstermeyeceğiz. Burası harika bir şehir. Burada İstanbul’un en iyi taraflarını yakalayacağız. Londra Parlamento Binası ve kırmızı telefon kulübeleriyle gösterilir hep. İstanbul’u çekerken her türlü klişeden uzak duruyorum. İstanbul’un ruhunu yakalamayı amaçlıyorum. Şehri şu andaki haliyle yakalamak istiyorum, Hem film hem de şehir için en iyi olanı çekeceğiz

 

Mendes, Kapalıçarşı’da meydana gelen hasarla ilgiliyse, “Hasarın minimum seviyede olduğunu biliyoruz. Bizim ürettiğimiz bir cam kırıldı” dedi.

 

James Bond serisinin ‘From Russia with Love’ ile ‘The World is not enough’ filimlerinin bazı sahneleri de İstanbul’da çekilmişti.

 

Bir gazetecinin “Ajan olma şansınız olsaydı olur muydunuz’’ sorusuna da Craig, yaptığı işten memnun olduğunu söyledi.

 

“Daha önceden filmlerde dublör sevmediğini söylemiştiniz. Ancak bu filmde dublör kullandınız” sorusuna Craig, “Ben asla böyle bir şey söylemedim. Filmde çok tehlikeli sahneler var. Öyle çekilmesi gerekiyordu. Güvenliğe önem vermeliyiz” diye konuştu.

 

Yeni Bond kızı Berenice Marlohe, “Bond kızı olmak büyük bir şans” derken diğer Bond kızı Naomi Harris ise “Kapalıçarsı’da ve Adana’da çekim yapmak çok güzeldi. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu. Kızlar Daniel Craig çok esprili ve süper bulduklarını söylediler. 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter