Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi’nde Sertifikalar Dağıtıldı

Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi’nde Sertifikalar Dağıtıldı
49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde düzenlenen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi kursiyerlerine sertifikaları düzenlenen törende dağıtıldı.

27 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00’da düzenlenen törende Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı&AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Bilal Arık, AKSAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve atölye çalışmalarında ders veren eğitimciler hazır bulundular.

 

203 kişinin başvurduğu; toplumun her kesiminden, 7 yaşından 90 yaşına kadar her yaş grubundan kursiyerin katıldığı Halkın Portakalı’nda,  sertifikalarını alan amatör sinemacılar 12 grup halinde film çekimlerine başlayacaklar.

 

Kurs bitti sıra film çekimlerinde

 

Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi çerçevesinde film çekimlerine başlayacak ekiplerden;

 

“Anka”, “Pergeli Yengeç” ve “Şaryo” adlı gruplara Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı&AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın;

“Ast” adlı gruba AKSAV Başkan Vekili Dr. Arif Bulut;

“1776” adlı gruba AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Bahar;

“Grup Altı” adlı gruba Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Basın Danışmanı Akgün Keskin;

“Kırmızı” adlı gruba Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya;

“Klaket” adlı gruba AKSAV İcra Kurulu üyesi Hüseyin Şanlı;

“Makinist” adlı gruba Halkın Portakalı proje koordinatörü Engin Kılıçatan;

“Müsamma” adlı gruba Araştırma Görevlisi Kıvanç Türkgeldi;

“No Panik” adlı gruba eğitimci Selçuk Arslan; 

“Nüve” adlı gruba eğitimci Rıdvan Yücel,

 

tarafından sertifakaları sunuldu.

 

Halkın Portakalı Altın Portakal

 

Altın Portakalın vizyonuyla bundan sonra halkın Portakalı olacağını söyleyen Başkan Mustafa akaydın, “Halkın Portakalı projesinin isim ve fikir babası olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum; bu denli gurur duyduğum bir başka proje düşünemiyorum,” dedi. Festival korteji, açılış kokteyli, kırmızı halı gibi törensel etkinliklerin halkla bütünleşmek açısından önemli olduğunu söyleyen Mustafa Akaydın, Halkın Portakalı projesiyle film sanatının halka maledildiğini, amatör sinemacıların proje kapsamında kendi filmlerini yapar hale geldiklerini belirtti.  “Başlangıçta 100 civarında katılımcı vardı; bugün bu sayı 200’ün üzerine çıktı” diyen Mustafa Akaydın, Halkın Portakalı’nın dördüncü yılında yerine oturduğunu söyledi. Kendi yerel güçleriyle projeyi sürdürmeye başladıklarını bildiren Akaydın, “Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin genç kadrosunun projenin bu aşamaya gelmesinde çok büyük emeği vardır,” dedi.

 

Antalya’ya hizmet için işbirliğine devam

 

Törenin diğer konuşmacısı Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, sadece Antalya için değil Türkiye için de önemli bir festival olan Altın Portakal’ın çok büyük emeklerle gerçekleştiğini vurgulayarak, “Festival yönetimiyle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi. İletişim Fakültesi’nin genç bir fakülte olduğuna vurgu yapan Bilal arık, Antalya’ya hizmet etmek için çaba gösterdiklerini; gösterdikleri çabanın Altın Portakal gibi büyük bir organizasyonda karşılık bulmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV adına Başkan Mustafa Akaydın;Akdeniz Üniversitesi adına Bilal Arık, Halkın Portakalı proje koordinatörü Engin Kılıçatan ve çok başarılı bir kurs dönemine imza atan eğitimcilere projeye sundukları büyük katkı için teşekkürlerini ilettiler.  

 

Toplam 60 bin TL ödül

 

Sertifika alana 180 kursiyer 12 gruba ayrılarak film çekimlerine başladı. Çekimleri tamamlanan, festival programı kapsamında gösterimi yapılan filmler Halkın Portakalı ödülleri için yarışacak. Yarışma sonunda birinci gelen filme 30 bin,  ikinci filme 20 bin, üçüncü gelen filme 10 bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL parasal ödül verilecek.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter