Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

7. Sanat Atölye Çalışması, Bursalılarla Buluştu!

7. Sanat Atölye Çalışması, Bursalılarla Buluştu!
Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali” kapsamında hazırlanan 7. Sanat Atölye Çalışması 25 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında Bursa BKGM sinemalarında gerçekleştirildi.

Festival içeriğinde bir ilk olan etkinlikte bir filmin yapım aşamaları, oyuncu seçimleri, senaryo hazırlıkları, okuma provaları, kostüm ve sanat çalışmaları birebir uygulamalı çalışmalar ile sanatseverler ile buluştu.



7. Sanat Atölyesinde, sinema severler, gönül sultanı velilerimizi, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara’dan, bir filmin yapım aşamasını Fetih 1453 Çanakkale 1915 ve birçok sinema filmlerinin görsel efekt yönetmeni Cihan Karademir’den, tarihi günümüze taşımanın metotlarını Sanat Yönetmeni Sebahattin Kılınç’tan, sinemada yönetmenliği Kosovalı yönetmen Murat Vela Derman’dan dinlediler.



Bu yıl Doğal Plato Bursa ve İstanbul olarak ayrılan 7 kısa filmin dördünün çekimleri Bursa’da, üçü İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu filmlerde rol alacak oyuncuların seçmelerinin de gerçekleştirildiği 7. Sanat Atölyesi için Festival Koordinatörü Eda Sürmeli şunları söyledi; “7. Sanat Film Atölyesiyle, bir filmin yapım öncesi aşamalarını, hazırlık dönemlerini, bu yıl ilgisi ve merakı olan herkese açtık. Birlikte hazırlandık, birlikte okuma provaları yaptık, kostüm hazırlıklarını birlikte gerçekleştirdik. Çok keyifli bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. 10 gün boyunca her gün öğlen 13:00- 18 :00 saatleri arası 7 tane kısa filmin hazırlığını gerçekleştirdik. Son 3 gün söyleşi programları ile birlikte tasavvuf ve sinemayı aynı platformda değerlendirdik. Başta kıymetli söyleşileri için sayın Mustafa Kara Hocamıza ve Kosovalı meslektaşım sevgili Murat Vela Derman’a, oyuncu koçluğumuzu üstlenen oyuncu Kemal Erdurak‘a, bu yıl ki yönetmenimiz Cihan Karademir’e ve sanat yönetmeni Sebahattin Kılınç’a teşekkür ediyorum. Tabi ki bu süreci birlikte yaşadığımız, Bursalı sanat severlere de yürekten teşekkür ederim. Bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek gelenekselleştirmeyi umuyoruz.’’ 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter