Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

THE STRANGER - Zebani

:: Videolar THE STRANGER - Zebani
(4.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
TheStranger, iyi bir atmosfere ve başarılı karakterlere sahip olmasına rağmen gizem unsuru eksik, yer yer sıkıcı bir korku filmi.

Daha çok senaristliği ile tanınan Guillermo Amoedo’nun yönetmenliğini yaptığı ikinci uzun metraj sinema filmi olan 2014 yapımı The Stranger (Yabancı), ağır işleyen dram ağırlıklı bir korku filmi.Amoedo ile sıklıkla beraber çalışmalarından dolayı filmin yapımcılığını Eli Roth üstlenerek biraz tanınmış isim ihtiyacı giderilmeye çalışılmış. Kısa bir süreye sahip olmasına rağmen konunun iyi işlenememesinden kaynaklı sıkıntıları olan bir film.


Filmin konusuna gelirsek Martin adında yabancı bir adam küçük bir kasabaya gelir ve Anaisimli bir kadını bulmaya çalışır. Ana’ya ulaşmak için 16 sene kadar geç kalmıştır ve ancak onun mezarını bulabilir. Gece bir banka oturur ve kasabanın gençleri ona sataşır. Ama Martin tepki vermez ve bu durum gençleri daha çok sinirlendirir. Onu öldüresiye dövmeye başlarlar. Ana’nın eskiden kaldığı evde annesiyle beraber oturan Peter adındaki genç, araya girip Martin’i kurtarmaya çalışsa da onları durduramaz ve oradan uzaklaşır. Yolda bir polise rastlar ve durumu söyler. Polis gençlerden birinin babasıdır ve öldü sandıkları Martin’i gömmek üzere ıssız bir yere giderler ama bir aksilik çıkar ve onu öylece bırakırlar. Peter, Martin’i bulur, evine götürür ve yardım etmek ister fakat tuhaf hareketleri hem kendinin hem de annesinin gözünden kaçmaz. Martin ertesi günü kendini toparlayıp evden uzaklaşsa da artık işler çığırından çıkmış ve sadece kendi başını belaya sokmak ile kalmamıştır. Artık Peter ve annesinin hayatı da eskisi gibi olmayacaktır. Çünkü peşlerinde bir polis ve onun şiddete meyilli oğlu Caleb vardır.


 

TheStranger, ne kadar gizemli bir film olmaya çalışsa da kendini gereğinden fazla belli eden ve şaşırtmayan bir film. Filmin başında Ana’nın vampir olduğunu anladığımız sahnenin gösterilmesi filmin tadını kaçırıyor. Bundan olsa gerek bazen Martin bazen ise Peter, sürekli talihsizlikler yaşayarak bakalım daha başlarına ne gelecek diye düşündürtüyor. Aslında suç-dram türüne girebilecek bir konuya sahip olan bu film, vampir sosuyla korku türüne geçiş yapıyor. Ama filmde hiç vampir kelimesi geçmiyor ve bunun bir hastalık olduğunu Martin sürekli tekrarlıyor. Yani biraz salgın hastalık ya da diğer bir deyişle virüs filmlerine biraz da vampir temalı filmlere benziyor. Kanlı sahnelerle korku film türüne dahil olsa da karakter odaklı bir dram filmine daha yakın bir gidişat izliyor Filmin donuk temposu bir yerden sonra sıkmaya başlıyor ama sonlara doğru Caleb’in varlığıyla az da olsa kendini toparlıyor.


TheStranger, iyi bir atmosfere ve başarılı karakterlere sahip olmasına rağmen gizem unsuru eksik, yer yer sıkıcı bir korku filmi.  


Twitter.com/mugeibrikci

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter