Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

LEMON TREE PASSAGE - Vahşet Geçidi

:: Videolar LEMON TREE PASSAGE - Vahşet Geçidi
(4.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
Lemon Tree Passage, yine klişe konulu bir korku filminin, üzerinde çok çalışılmamış senaryosu ile izleyici karşısına çıkan, merak uyandıran ama yine de ortalama filmlerin üzerine çıkmayı başaramayan ve korkudan çok bir gerilim izlenimi veren bir film.

İki kısa film çeken David Campbell’ın ilk uzun metrajlı filmi olan Lemon Tree Passage (Vahşet Geçidi), 2014 tarihli Avustralya yapımı bir film ve beklentiye girmeden sıkılmadan izlenebilecek klişe korku-gerilim filmlerinden biri.


Maya, Amelia ve Toby adlı Amerikalı üç genç tatil yapmak üzere Avustralya’ya giderler. Avusturalyalı Geordie ve Oscar ile sahilde karşılaşırlar ve kısa sürede kaynaşırlar. Ateşin etrafında oturup birbirlerine korku hikayeleri anlatırlar. Ama Oscar, hikaye yerine o yörede yaşanmış ürkütücü gerçek bir olayı anlatır. Efsaneye göre: "Bir adam, motosikletiyle evine doğru giderken etrafına bakınır ve hiç kimsenin olmadığına ikna olunca Lemon Tree Geçidi’ne girer. Gençlerle dolu bir araba adama çarpar ve adam orada ölür. O adamın hayaleti de geçide dadanır ve ne zaman gençlerin olduğu bir araba orada sürat yapmaya kalksa etrafa parlak bir ışık saçılır." Korkusuz Amerikalı gençlere anlatılan bu olay pek inandırıcı gelmez ve efsanenin geçtiği Lemon Tree Geçidi’ne giderler. Eğer gençler geçitten arabayla hızlı bir şekilde giderlerse hayaleti görebileceklerdir. İlk denemelerinde kocaman bir ışık görürler. Ama tabii ki bundan pek tatmin olmazlar ve ertesi gün tekrar oraya gittiklerinde Oscar'ın kaybolması ile asıl kabus bu sefer başlar.


 

Yıllar önce Youtube’da fenomen olan ve geçitteki hayaletin görüntülendiği iddia edilen bir videodan yola çıkılarak çekilen Lemon Tree Passage filminin, videosu kadar ses getireceğini pek düşünmüyorum. Jessica Tovey, Nicholas Gunn, Pippa Black, Tim Phillipps, Andrew Ryan, Piera Forde gibi çok zengin filmografilere sahip olmayan oyuncuları içinde barındırsa da performanslarında sıkıntı yok ve senaryo da fena olmamasına rağmen kurgusal olarak zayıflıklar içeriyor. Hikayenin gerçek halini Maya’nın sanrıları aracılığıyla film boyunca küçük kesitler halinde görüyoruz ve olayın gerçek yüzünü yine kesik kesik izlediğimiz için ne kadar mevzuyu anlasak da o vurucu etkiyi yaratmıyor ve dramatik olarak yavan kalıyor.


Lemon Tree Passage, yine klişe konulu bir korku filminin, üzerinde çok çalışılmamış senaryosu ile izleyici karşısına çıkan, merak uyandıran ama yine de ortalama filmlerin üzerine çıkmayı başaramayan ve korkudan çok bir gerilim izlenimi veren bir film. Ayrıca keşke Oscar'ın anlattığı efsane anlatılsaymış diye de insan içinden geçirmiyor değil. 

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter