Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Fırıl fırıl döneceğiz Fırıldak Ailesi geliyor!

Fırıl fırıl döneceğiz Fırıldak Ailesi geliyor!
Üye: Drama Queen Bakalım öyle mi olacak? Fırıldak Ailesi büyükler için yapılmış bir çizgi film. Dünyada ilk değil elbet, Simpsons var. Senaryosunun ve proje çalışmasının Öyle Bir Geçer Zaman Ki’den bildiğimiz senarist Coşkun Irmak’a ait olduğu Fırıldak Ailesi, karikatürist Varol Yaşaroğlu’na ait tiplemelerle geliyor.

 

Hani şu bildiğimiz Koca Kafalar’ın yaratıcısı. Bir dönem TRT Okul’da da bir programı olan Yaşaroğlu, kendine has espri anlayışıyla bazılarımızın çok beğendiği bazılarımızınsa hiç komik bulmadığı bir yetenek. Komiklik deyince herkesten bir ‘Cem Yılmaz’ lık beklediğimizden olacak, bizleri altımıza ettirecek kadar güldüremeyene ‘ııh çok vasat,hiç de komik diil’ filan gibi laflar edebiliyoruz. Varol Yaşaroğlu’nun değişik projeleri var, iyi birşeyler yapıp ortaya çıkartmak istiyor. Aslında esas derdi bence ‘başkaları gibi değil kendi gibi’ olmakla.

 

 

Fırıldak Ailesi, küçük çıkarlar peşinde koşan ve işine yarayacak her şey için elinden gelen ne varsa yapabilecek bir aile. Bir baba, bir anne ve üç çocuktan oluşan Fırıldak Ailesi’nde baba Sabri sürekli başını belaya sokan bir ebeveyn. Anne de ne olursa olsun her şeyin üstesinden gelen, ailesini sakinleştirmek için çabalayan bir kadın. Yaramaz, aklı bir karış havada, deli dolu Zeki, hayallerle yaşayan Afet evin iki büyük çocuğu ve yeni yeni konuşmaya başlamış olan küçük Tosun da evin maskotu olan diğer çocukları. Bir de anneanne Dürdane var tabii.

 

 

 

Çizgi dizi 25 dakikalık bölümler şeklinde Star Tv’de yayınlanacak. Anneyi Demet Akbağ’ın ve babayı da Bülent Kayabaş’ın seslendireceği Fırıldak Ailesi, bizim ülkemizde büyüklere yapılan ilk çizgi film olma özelliğini taşıyor. Tabii böyle olmasına böyle de, biz Simpsons’lardan alışkınız aslında bu tür bir işe. Simpsons’ları izlermisiniz bilmiyorum ama dünyaca ünlü bu çizgi dizinin ‘Türk’ versiyonu olduğunu düşündüğüm(ki  bizim elemanların tipleri ve hatta ailedeki fert sayıları bile Dürdane anneanne haricinde aynı) Fırıldak Ailesi bizim izleyicinin ilgisini çeker mi acaba?

Star Tv’nin iki yıldan bu yana gerçekleştirmeye çalıştığı iyi yapımlarla adından söz ettirme durumu belli ki aynı hızda devam ediyor. İlginç olacağını, bizim izleyicimize farklı geleceğini ve diğer yapımlara göre 25 dakikalık süresiyle de seyircisini sıkmayacağını düşündükleri bir proje gerçekleştirmek, dizilerden sıkılan bizleri yarışmalar haricinde de böyle bir işle ‘oyalamak’ istemiş belli ki. Bizlerin seveceği türde bir dizi olacağını düşünmüyorum ben ama hala Dila Hanım, Arka Sokaklar, Harem ve hatta fenomen(ben böyle diyorum) dizi Akasya Durağı ‘heziMetim’den sonra çok da fazla konuşmak, ahkam kesmek istemiyorum artık!

 

 

………….

 


Bugün hafta sonu. Genelde kahvaltımı edip televizyonun karşısında vakit geçirmekten, sonra da müzik filan dinleyip öylece takılmaktan hoşlanan bir tipim. Ama malum iki gün önce Mehmet Ali Birand’ı kaybettik ve bugün de Teşvikiye Camii’nden kalkacak olan cenazesiyle ilgili olarak televizyon karşısındaydım. Hayat ne garip, her akşam televizyonda karşında gördüğün insan ‘bizdenmiş’ gibi bir his oluyor ve sen bunu o gittiğinde fark ediyorsun. Sanki o hep buralarda olacakmış gibi. Birand hakkında yazacağım aklıma gelmezdi, nedense, evet sebebini çok da bilemiyorum aslında üzdü onun gidişi beni. Yazmak istedim…

 

 

Hayat işte…Ne çok boşluğa gelir ne de çok kafaya takmaya…İyi akşamlar.

 


Drama Queen

 


twitter.com/yazmakiyigelir

 

 

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

Etiketler: fırıldak ailesi

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter