Popüler Sinema

Paylaş
Üye Kritiği

İncir Reçeli: Başarısız bir romantizm

İncir Reçeli: Başarısız bir romantizm
Üye: Eloş eloş Türk sinemasının, bana göre başarısız bir romantik dram denemesi. Bazen bir film izleriz ve o filmin içinde, o olayları yaşamış gibi oluruz ya bu filmde onu yakalayabilmek imkansız gibi.

Başroller filme yeterince ruh katamamışlar sanki. Sonuna kadar anlamadan yapılan bir ilişki sorgulaması ile yeşilçam klişesi kullanıldığı çıkarımına varılabiliyor. Zaman zaman da sweet november esintileri dikkatli gözlerden kaçmadı tabi. Hani şirin görünmek için bebek gibi konuşan kızlar vardır ya, hani böyle ağzına kürekle vurmak istersiniz...

 

İşte Melike Güner yani filmdeki esas kız tam olarak bu tanıma uyuyor. Bunun yanında esas kızımız hiv pozitif yani AIDS ve bunca yıl prezervatiften bihaber yaşamış ki bu da senaristlerin Google'ın varlığından habersiz olduğunu gösterir. Hele bazı sahneleri var ki üzmekten çok güldürdü beni. Örneğin el ele değil de ayak ayağa uyuma sahnesi, Halil Sezai'nin çorba kaşığıyla ağlayarak reçel yeme sahnesi gibi. 

 

Sonuç olarak konu vasat, oyuncular göze batacak derecede yapmacık, replikler üçüncü sınıf Türk filmi tadında. Filmi izlemek zaman kaybettirir mi? Evet. Bir şey kazandırır mı? Kesinlikle hayır. Ayrıca Halil Sezai'nin ortaya çıkmasındaki rolü yadsınamaz bu yüzden derin teessüflerimi ilettiğim filmdir.

 

Dip not: O postit kağıtlar o kadar uzun süre yapışık kalmaz.

Etiketler: incir reçeli

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter